Megmentették a fogyatékos füles életét

Frappáns: Kerekesdobozzal jár a deréktól béna nyúl

Nemcsak az életminőségét javították, de valóban megmentették az életét is egy különleges kis szerkezettel annak a nyúlnak, amelyikre deréktól lefele bénultan találtak rá.

2011.05.02 11:29ma.hu

Joe-ra épp húsvét előtt találtak rá, amikor egy testvére mellett összegömbölyödve feküdt az arizonai Tucsonban élő O'Rourke család telkén. Hamar kiderült, hogy az állatka nem tudja használni a hátsó lábait, mert deréktól lefelé le van bénulva, ezért különös ötlete támadt a családfőnek.

A kutyáknál már sikerrel alkalmazott "kerekesszék" ötletét vette alapul, és egy speciális szerkezetet farigcsált Joe-nak. Fiával, Liammel ATB-nek nevezték el a sárga kerekű piros ládikát, és nincs kizárva, hogy más állatok esetében is bevethetnék ugyanezt a technikát.

Joe gyorsan hozzászokott a kis járművéhez, bár a legnagyobb videómegosztón többen kritizálták, mondván, akadályozza a mozgásban, nem jut el vele olyan helyekre, ahová nélküle eljutna - még ha csak vonszolja is a hátsó lábait.

"Bizonyos akadályokat nem tud leküzdeni, mert egy nagy, merev és nehézkes dolog van mögötte" - írja a kommentelő. Más viszont azt mondta, már csak egy Superman-köpeny hiányzik róla, és úgy nézne ki, mintha repülne.

O'Rourke azonban úgy véli, hogy bár bizonyos helyzetekben tényleg akadály lehet a kis kerekeskocsi, mégis összességében jót tett a nyuszival, mert amíg csak húzta a hátsó lábait, addig folyamatosan dörzsölte a bőrét, és így könnyen kisebesedett, majd el is fertőződhetett volna.

"Ettől súlyos beteg lett volna, vagy akár bele is halt volna" - mondja a megmentő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.