Nem akart kerekesszékben megkeseredni...

Megdöbbentő képek: Nincs lába, de testépítő az amerikai fiú

Egy autóbaleset következtében mindkét lábát le kellett vágni a ma 21 éves Tyler Carron-nak - a fiú azonban irigylésre méltó módon nem adta fel a küzdelmet azért, hogy megvalósíthassa álmát és teljes életet élhessen.

Tyler Carron megdöbbentő teljesítménye: műlábakkal is testépítő képgaléria

2011.02.01 10:29ma.hu

Tyler Carron esete több, mint példaértékű. A 21 éves fiút négy éve szörnyű baleset érte. Hajszálon múlott az élete.

Kétszer kellett újraéleszteni. Hihetetlen, de egy egyszerűnek tűnő balesetben vesztette el mindkét lábát. Az utca szélére parkolt autója mögött állt barátjával, amikor egy figyelmetlen sofőr nagy sebességgel nekikhajtott.

Még több kép itt! - Ötödik lett Tyler Carron műlábakkal a testépítőbajnokságon - Fotó: Denver Post

A fiú a két kocsi közé szorult, jóformán összepréselődött....Kómában feküdt egy héten át. A többszöri újraélesztés mellett mindkét lábát le kellett vágni.

Tyler Carron azonban - bár a legtöbb ember ilyenkor reménytelenül összetörik - örült neki, hogy életben maradt.

Két év alatt ugyan, de sikerült összeszednie magát annyira, hogy ismét képes legyen a lehetőségekhez képest teljes életet élni - írja a Denver Post.

Testépítő szeretett volna lenni - és ezt sem adta fel! Amputált lábai helyett ma protéziseit használja teljes természetességgel, és így is bekerült egy testépítőversenyen azok közé, akik valóban a saját lábaikkal érték el a kiemelkedő eredményt.

Tyler pehelysúlyban indult a bajnokságon - elsőként a világon mozgássérültként, és ötödik lett!

A sors csúnyán elbánt a fiúval, de őt ez sem tartotta vissza álma megvalósításától. Sőt, szerelme is van - egy évvel ezelőtt ismerte meg a kedvesét - tudatta a Denver Post.

Hihetetlenül hangzik, de az edzés mellett egy étteremben is kisegít Tyler, akinek az a felfogása: lehet, hogy nincs már lába, de az élete megvan!

Amputálták az olimpiai bajnok lábát

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.