Kínai szénmágnáshoz került a 11 hónapos kölyök

Drága kutya: Háromszáz millióért kelt el Nagy Loccs

A világ legdrágább kutyája címet érdemelte ki az a tibeti masztiff-kölyök, amelyet 300 millió forintnak megfelelő összegért vett meg egy kínai szénmágnás.

2011.03.16 14:29MTI
Fotó: Daily Mail

Közel 300 millió forintnak megfelelő jüanért kelt el a világ legdrágább kutyája: a 11 hónapos tibeti masztiffot egy kínai szénmágnás vette meg. Eladója, az ugyancsak kínai tenyésztő már 10 éve foglalkozik ezzel a fajtával, a szakértők szerint a világ legősibb kutyafajtája a tibeti masztiff.

Jelentőségét jól mutatja, hogy egyes források szerint ugyanilyen kutyákat tartott Buddha és Dzsingisz kán is ezekkel a nagytestű, harcias vérmérsékletű kutyákkal hódította a világot.

Big Splash - a neve magyarul Nagy Loccsnak fordítható - fiatal kora ellenére már most meghaladja a 80 kilót, de még fejlődésben van. Új gazdája elárulta, nemcsak azért vette meg, mert a gazdagok világában jól mutat egy efféle drága eb, hanem mert befektetésnek is jó lehet.

Ha "kölcsönadja" a kankutyát időről időre a tenyésztőknek, hogy újabb tibeti masztiffkölyköket nemzzen, a tenyésztőktől alkalmanként akár 100 ezer jüant, 3 millió forintot is kaphat - vagyis néhány év alatt nemcsak megtérül Big Splash ára, hanem túl is szárnyallhatja azt.

A kutya egyébként a tenyésztő szerint többet érne, csak azért adta ilyen "olcsón" az új gazdinak, mert látta rajta, hogy "szeretettel viszonyul" a kölyökhöz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.