Bécit mérsékelt lelkesedés fogadta

Teljesült a vágya: Szandika hazamehetett - de lehet, hogy már nincs hova?

Sírva fakadt Szandika a párbaj után, de nem azért, mert kiesett, hanem mert a párbaj közben döbbent rá: már nincs hova mennie. Pártfogója szíve - és valószínűleg lakása - ugyanis már nem szabad.

2011.03.13 09:29ma.hu

Két hétig Béci biztonságban érezheti magát, a következő kiválasztáson senki nem teheti rá a jelet, ami azt jelenti, hogy Béci egy teljes hónappal került közelebb a végső győzelemhez. A villalakók azonban Gigi kivételével nemhogy nem fogadták felhőtlen örömmel az ajtón belépő Bécit, a hangulat kifejezetten fagyos volt az érkezésekor.

Igaz, maga az egész párbaj is kifejezetten felemásra sikeredett, hisz a lakók által kiválasztott Szandika nemcsak magára kérte a zöld kendőt, de a múlt heti kiválasztás óta egyfolytában azt erősítette szavaiban és tetteiben is, hogy elege van a villalétből, haza szeretne menni.

Ezen már az sem változtatott sokat, hogy közvetlenül a párbaj előtt az elköszönéskor Alekosznak azt mondta: "nem megyek haza!" Azt azonban ő sem sejtette, hogy ez a kijelentése mennyire igaz lesz, annak ellenére, hogy már a villába sem térhetett vissza.

Ha pedig visszaemlékszünk az utóbbi egy hét eseményeire, a sok-sok beszélgetésre, nem volt egy percig sem titok, hogy Dika azért hívta ki Bécit, mert abban reménykedett, a testvérpár fiútagja annyival erősebb nála, hogy a szabályokat betartva érhet véget számára a ValóVilág.

Szomorú búcsú - Forrás: valovilag.hu

Meglepő volt, hogy Béci saját bevallása szerint ettől a párbajtól sokkal jobban félt, mint annak idején, amikor Olivérrel csapott össze, az izgalmas verseny persze ott sokkal nagyobb különbséggel zárult: akkor 81 százalékkal győzte le a villa vagányát. Szandikával az állás 60:40 volt a fantomképek első felmutatásakor, és meglepő módon ez a párbaj egésze alatt semerre sem mozdult el.

A plasztikcicát meg is lepte a szorosnak mondható állás, úgy gondolta egészen szombat estig, hogy a nézők már nem szeretik őt. Béci viszont elárulta, nem megy jó szívvel a párbajra, mert úgy gondolja, értelmetlen az a küzdelem, ahol az egyik fél egyáltalán nem veszi komolyan a versenyt, már a kezdete előtt feladja a harcot, minden vágya, hogy kiessen. A fiú szerint akkor lenne tisztességes a verseny, ha mindketten apait-anyait beleadnának.

Stohl András a műsor egy pontján megkérdezte Szandikát: ha a nézők közt ülne, kire szavazna? A lány erre azt felelte, ha a régi Szandika ülne ott, akkor mindenképp magára - ezzel tovább erősítette a "haza akarok menni" üzenetet. Azt is beismerte, hogy tulajdonképp ezzel a párbajjal mindent megkapott, amire vágyott: "A célom az volt, hogy bebizonyítsam, elsőre nem szabad ítélni!"

Szandika Anikótól búcsúzott el - Fotó: valovilag.hu

"Nem vagyunk méltó ellenfelei egymásnak, én pedig ugyanolyan magabiztos vagyok, mint eddig" - jelentette ki Béci, amivel a Szandika-hívőket egyáltalán nem kápráztatta el, viszont látható és érezhető volt, hogy ő tényleg betartotta az ígéretét: maximálisan odatette magát a párbajba, küzdött a visszajutásért. Ráadásul nemcsak a saját versenyben maradása volt a tét a szombat estének, rettegett attól, hogy húgát egyedül kell hagynia - és ez még több erőt adott neki.

A két tábort már az utolsóként elmondott kortesbeszédek sem tudták megingatni, pedig el kell ismerni, ebben a Szandikáért kampányoló Éva nagyságrendekkel lelkesítőbb volt, mint Jerzy, akinek a bizonytalanokat Béci felé kellett volna terelnie, talán ő is érezte, hogy nem olyan éles a helyzet, ami egy profi kortesbeszédet kívánna.

Amikor végül felfedték a két fantomképet, és kiderült, hogy mindvégig Béci vezetett másfélszer annyi szavazattal, mint amennyien Szandit küldték volna vissza, az eufórikus örömmámor is elmaradt - Béci nagyon jól tudta, ez a győzelem nem olyan győzelem volt, amit a sportszerű verseny mintapéldájának emlegetnek, és még csak nem is rajta múlott. Ellenfele egyszerűen feladta.

A villában csak Gigi ugrott a nyakába, és Jerzy örült őszintén a "majdnem-sógor" visszatérésének, a többiek kimért udvariassággal köszöntötték, nagyjából úgy, mint két héttel ezelőtt Alekoszt.

És hogy miért teljesült mégis Szandika azon kívánsága, hogy nem fog hazamenni? Ez csak a párbaj végén derült ki, amikor zokogva vonta kérdőre Sanyit, korábbi pártfogóját, aki befogadta a szüleitől elmenekült lázadó lányt. "Mi lesz most velem, hova menjek??" - kiabálta elkeseredetten, amikor meglátta, hogy Sanyinak már új barátnője van, ezért a plasztikcica úgy érzi, neki már nem lesz abban a házban helye. "Elvetted tőlem azt a személyt, kiteszem a lábam otthonról és ez van!"

Az este tehát mindenképp érdekesen alakult, és nagyon sok kérdőjelet hagyott maga után...

Olvasson még több hírt Szandikáról!

Béci fogadtatása is meglepő volt - Fotó: valovilag.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.