Szívelégtelenség vitte el a sztárcsacsit

Megrázó videó: A stresszbe halt bele a "repülő szamár"?

Motorcsónakkal, egy hátára kötött ejtőernyővel repítették a magasba Anapkát, a szamarat, hogy így reklámozzon egy céget. A csacsi mégsem ebbe halt bele.

2011.02.07 06:29ma.hu

"Repülő szamárként" szerzett nemzetközi hírnevet az Anapka nevű csacsi, "akit" több orosz strand fölött repítettek a levegőbe egy ejtőernyővel a hátán, egy motorcsónakkal vontatva. A szamár kalandos életének most szívroham vetett véget, igaz, legalább nem a levegőben, hanem egy istállóban érte a halál.

A szerencsétlen állat még a múlt hónapban múlt ki egy moszkvai istállóban, de csak most jelentették a hírt a gondozók. Az állatorvosok szerint, akik már decemberben is csak nagy erőfeszítések árán tudták megetetni a súlyosan lebetegedett szamarat, úgy vélik, a szívelégtelenséghez nagyban hozzájárult a stressz, amit a rendszeres röptetések okoztak.

Fotó: Youtube


Anapkát egy hirdető cég emelte a magasba, ám ezzel számos nemzetközi csoport figyelmét is felkeltette, amelyek hevesen tiltakoztak az állatkínzás eme speciális módja ellen. A The Sun című brit bulvárlap olvasói még gyűjtést is szerveztek, hogy "kivásárolják" a szerencsétlen szamarat.

Tavaly júliusban egy helyi újságíró a következőképp számolt be Anapka "repüléséről": "a szamár borzalmas módon landolt, néhány méteren át a vízfelszínen húzták, amikor pedig partot ért, már félholt volt".

Az állatvédők, élükön az ismert színésznővel, Brigitte Bardot-val csatlakoztak a Sun kezdeményezéséhez, ám megdöbbentő, hogy az állat tulajdonosa ellen sosem indítottak eljárást. A kampány viszont hatásos volt, a szamár ára összegyűlt, és a lap munkatársai egy elit istállóba költöztették a szamarat, később került Julia Dobrovolskaja istállójába Moszkvában, ahol utolsó heteit töltötte.

Egyes információk szerint kétséges, hogy valóban az eredeti Anapkát vásárolták-e meg a megmentők, mert akkoriban jónéhány Anapkát kínáltak eladásra, és az sem tisztázott, hogy akitől megvásárolták az állatot, az a jogos gazda volt-e.

Az állatorvos szerint Anapka mintegy 40 éves volt, és fizikailag jó egészségi állapotnak örvendett. Az istálló vezetője is úgy véli, a szívelégtelenséget a stressz okozta, amelyet az ejtőernyőzés okozott neki. "Egy fiatal állat még talpra tudott volna állni, de egy öregnek már nincs visszaút" - magyarázta Dobrovolszkaja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.