"Házias, istenfélő" gyilkos arát keres...

Megöltem a testvérem, hozzámjössz?

Miután szabályszerűen lemészárolta saját testvérét, egy Vaslui megyei elítélt "házias, istenfélő, lakással és nyugdíjjal rendelkező" jövendőbelit keres.

2011.02.02 15:29manna.ro

Nem is akárhogy keres asszonyt a férfi: az Adevărul de Seară (Esti igazság) napilap szerkesztőségébe juttatott el egy levelet, hogy jelentessék meg annak tartalmát a házassági hirdetések között.

Neculai Albu-t 22 év fegyházra ítélték, ebből tizenhármat már letöltött a tulceai börtönben."Albu Neculai (Nicu) vagyok, nyugdíjas, 65 éves, a Vaslui megyei Bârladon születtem, és ott is éltem egészen 53 éves koromig, amikor emberölésért letartóztattak". Erről nem szívesen beszélek, főleg nem ebben a levélben, melynek teljesen más a koloratúrája", - így kezdte irományát az a férfi, aki 13 évvel ezelőtt rémületbe ejtette szülővárosát tettével.

Neculai Albu - Fotó: manna.ro

1998 szeptemberében testvérét leütötte egy baltával, majd feltrancsírozta, végtagjait házának kerítésére tűzte, fejét pedig egy vederbe tette, amelyet a szemléletesség kedvéért kihelyezett a kapuja elé.

Ezt követően több papírlapot is kiaggatott a kerítésre a levágott végtagok mellé, a lapokra saját költeményét írta "Sírfelirat Ionelnek" címmel. A remekműben meg is indokolja borzalmas tettét: a szülői ház fölött, ahol testvérével lakott, rengeteget veszekedtek, Ionel el akarta adni, ezt elégelte meg.

Neculai Albu-t a rendőrség a mészárlás után pár órával őrizetbe is vette. A férfit már idén feltételesen szabadlábra helyezhetik, amennyiben október negyedikén azt ezt elbíráló bizottság pozitívan dönt.

"Remélem, hogy addig megismerkedem valakivel, levelezhetek és személyesen is beszélhetek vele, hogy jobban megismerhessük egymást. Ha esetleg valahol vidéken él, fizetem az útját, hogy találkozhassunk. Nekem ez nagyon fontos, és egyáltalán nem vicc",
magyarázta az elítélt.

Albu Neculai azzal is tisztában van, hogy pontosan mit szeretne a jövendőbelijétől: legyen házias, és ha lehet, legyen lakása. "Gondolom, elengedhetetlen, hogy annak a személynek, akivel megosztom magányomat, legyen nyugdíja. És ha lehet, lakása is. Azért mondom mindezt, mert nekem van egy nyolc szobás házam Bârladon, de a tetőt elvitte a szél. Írta néhány szomszédom, hogy három-négy éve lerepült az egész tetőzet a lakásról, beesik az eső a házamba, és valószínűleg minden csupa rom. Ezért szeretnék találni egy olyan élettársat, akinek a házában lakhatunk, de ha van nyugdíja, mehetünk albérletbe is", ecsetelte a férfi, aki maga is kap járulékot a ledolgozott évei után.

Neculai azt is szeretné, ha a kiszemelt istenfélő és tanult lenne, ha együtt sétálnának naphosszat, és semmiképp sem lenne "olyan háziállat, amely egész nap az udvaron kapirgál". Sőt, szeresse a verseket, és hallgasson jó zenét.

A börtön igazgatója, Ion Feodorof elmondta, a férfi büntetése alatt soha nem okozott gondot, ennek ellenére feltételes szabadlábra helyezési kérelmének elbírálása nem fog zökkenőmentesen zajlani figyelembe véve a különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságot.

Áldozata vagyonát örökli egy gyilkos Amerikában!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.