Bilincs lett a vége

Dél-Afrikában nem szívesen látják az alul pucér metrózókat

Bilincseléssel zárult a Dél-afrikai Köztársaságban az a vidám világakció, melynek szervezői arra buzdítottak mindenkit, hogy nadrág vagy szoknya nélkül utazzon metrón.

2011.01.12 10:52MTI

Míg New Yorktól kezdve egész sor nagyvárosban jól sült el a kezdeményezés (New Yorkban 3500-an utaztak lengén a metrón a zord tél ellenére), addig Johannesburgban 34 embert megbilincselt, őrizetbe vett és megbírságolt a rendőrség.

Eredetileg 20 ezer forintnyi randra büntették őket, de aztán "kedvezményes" bírságot szabtak ki: elengedték az összeg felét.

A rendőrség csak rövid időre vette őrizetbe a legatyásodottakat.

A világ tucatnyi más nagyvárosában egyáltalán nem léptek fel a pusztán mosolyfakasztást célzó kampány résztvevői ellen. Az egész egyébként a világháló révén szerveződik, New Yorkból indult még 2002-ben, és minden évben januárban van az akció napja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.