Nem gondolták, hogy 5 percen belül levesz mindent

Benkő pucér pénisze fél napos sötétséget hozhat?

Visszafogottabbnak indult volna, ám akár fél napra is elsötétülhet az RTL Klub, nem beszélve a milliárdos veszteségről, azok után, hogy a nézők fellázadtak a Való Világban látottak ellen.

2010.11.24 07:40ma.hu - Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv

Gyorsított eljárásban vizsgálja a Nemzeti Hírközlési Hatóság azt a hat állampolgári panaszt, melyek az RTL Klubon futó Való Világ produkcióval kapcsolatosan érkezetek be hozzá.

Benkő Dániel
lantművész villabeli meztelenkedése, a szexuális utalások és Stohl András újbóli megjelenése verte ki a biztosítékot a nézőknél. Stohl-lal kevésbé tud a hatóság mit kezdeni, a szexuális tartalom azonban magas büntetésekkel járhat a csatornára nézve - írja a Napi Ász.

Jövő héten már a tanács elé kerülhetnek a panaszok, a műsor vizsgálatát elrendelhetik, és a szankciókat is kiszabhatják. Kaphat pénzbüntetést az RTL Klub, de elsötétítést is. Ez utóbbit is engedi a médiatörvény.

A korábbi törvénysértéseken kívül az RTL Klub által benyújtott etikai kódex is súlyosbíthatja a büntetést, mivel ez a műsornak 12-es karikát irányoz elő, ám ez nem tartalmazhat szexuális tartalmat a médiatörvény szerint. Szexuális tartalomban ennek ellenére bővelkedik a Való Világ - írja a Napi Ász.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója elmondta, ők az etikai kódex szerint járnak el, törekednek arra az élő részekkel kapcsolatban, hogy semmi kifogásolható ne kerüljön műsorba.

Benkő Dániel meztelenkedését csak egy másodpercig mutatta a kamera, azonnal elkapcsolták. Valóban 12-es karikával sugározzák a műsort, de az nem elhanyagolható, hogy mindez 23 óra 20 perckor került adásba.

Kolosi ugyanakkor hozzátette: nem gondolta, hogy egy felnőtt ember, aki tudja, hogy élő adásról van szó, öt percen belül leveti az összes ruháját - célzott a lantművész vetkőzésére. Elmondta: a másnapi összefoglalóban már kikockázták a "lényeget" - adta hírül a Napi Ász.

November közepén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa üdvözölte és előremutató lépésként értékelte, hogy az RTL Klubon újrainduló Való Világ valóságshow készítői etikai kódexben kötelezték el magukat amellett: műsorukat a médiatörvény hatályos előírásainak szem előtt tartásával készítik.

A médiahatóság mindezt közleményben is eljuttatta az MTI-nek. Az etikai kódexben foglalt elvek fontos elemei az önszabályozásnak, garanciaként szolgálhat a szerkesztési alapelvek rögzítése arra, hogy a műsorszolgáltató a saját maga által kijelölt korlátokat betartsa.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság azóta is figyelemmel kíséri a Való Világ műsorait.

Szalai Annamária,
a hatóság elnöke már augusztusban elmondta: egyeztetni fognak a szolgálatóval, javasolni fogják etikai kódex bevezetését, amely szabályozza a korlátokat.

Ellenkező esetben minden egyes jogsértés szankciót von maga után - ahogyan erre korábban is volt példa.

Mint mondta, arról, hogy szexuális aktust, meztelenkedést mutassanak be, szó sem lehet. Erre a késő éjjeli műsorsávot találta alkalmasnak az elnök asszony.

Az RTL Klub egyébként augusztus 17-én jelentette be, hogy ősszel ismét műsorra tűzi az évekkel ezelőtt sikerrel futott valóságshow-t.

Nem bírt az idétlenkedő celebekkel a Való Világ

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.