"K..rva szerencsétlenül jöttek össze a dolgok!"

Stohl: Várom, hogy kiüvölthessem a fájdalmam

Ott vagyok a címlapokon, rám jött a sajtó. Nem akartam én ezt! Kurva szerencsétlenül jöttek össze a dolgok - üvölti torkaszakadtából, kivörösödött fejjel Stohl András. Mármint a színpadon, ahol éppen drogosan vezető zsarut alakít...

2010.11.11 06:29Kiskegyed - Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv

Nemhogy ártott volna, még talán használt is Stohl András karrierjének utolsó közlekedési balesete. Árpa Attila igazat mondott, aki korában azt nyilatkozta a Kiskegyednek: egy botrányhőssel mindent el lehet adni.

Színházban annyi munkát kapott, hogy az is kétséges, eleget tud-e tenni ennyi felkérésnek. A Nemzetiben jelenleg kilenc darabban játszik. De úgy hírlik, a hamarosan újrainduló Való Világ műsorvezetőjeként is számít rá az RTL Klub.

Várja, hogy kiüvölthesse a fájdalmát

Miközben mostanában azt írta róla egy újság: teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, csak színpadon lehet látni, a magánéletben pedig nagyon elhanyagolta külsejét....

- Pedig jól vagyok. De az igaz, hogy csak a munkámra koncentrálok mostanában. Rengeteget dolgozom, sokan mondják is, hogy megint túlhajtom magam… Tényleg nem vigyázok magamra, de erre most időm sem lenne. Örülök, hogy dolgozhatok - vallotta be a Kiskegyedben Stohl Buci.

A Centrál Színházban a színész valóban igazán testhez álló szerepet kapott.

"Valóban sok a hasonlóság köztem és Danny figurája között. Van egy ilyen embertípus, akinek a habitusában furcsa kettősség van - én is ilyen vagyok. Danny is mindent megtesz, hogy a családját egyben tartsa, másfelől pedig van egy másik énje, amelyik azt gondolja: nekem mindent lehet. Ittasan, bedrogozva balesetet okoz, hűtlen a feleségéhez, egy prostituálttal csalja. Ugyanakkor a gyermekeiről való gondoskodás mindennél fontosabb neki" - mesélte Stohl.

"A szerep szerint is különösen zaklatott állapotban vagyunk, ami az én életemben sincs most másként, hisz nekem is hasonló problémáim vannak. Én is sokat agyalok azon, hogy mi lesz a tragikus baleset után… Ez a szerep rengeteget kivesz belőlem. Megvisel lelkileg, fizikailag, hiszen 90 percen keresztül ketten vagyunk a színpadon Szabó Győzővel. Mégis kifejezetten várom, hogy kiüvölthessem magamból a fájdalmamat a színpadon. Bevallom, jólesik" - vallotta be a színész a Kiskegyedben.

Stohl András - Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv

Civilben is szókimondó

Még jóval a balesete előtt kérte fel Puskás Tamás erre a szerepre. Igaz, Stohl habitusa, személyisége már korábban is árulkodott arról, hogy ez igazán neki való szerep. Az ember, aki megszegi a törvényeket, fejjel megy a falnak, és csak saját kárán tanul...

"Januárban hívott fel Puskás Tamás, és miután beleolvastam a szövegkönyvbe, azonnal rábólintottam, hogy elvállalom. Eléggé szabad szájú vagyok a darabban, de hát nincs mit szépíteni, az életben is így beszélünk. Főleg, ha konfliktushelyzet adódik, az embernek kicsúszik ez-az a száján… Jó érzés ezeket kiadni magamból. Azért azt ajánlom, hogy 18 éven aluliak ne nézzék meg. Bár az biztos, hogy az én családom, a lányaim, meg fogják nézni. Nekik is sokat fog mondani ez a darab" - mesélte Stohl.

Ha gyerekeit bántják, nem ismer kíméletet

Valóban, hisz lányainak sem lehetett könnyű az elmúlt időszak, az apjukról sorra megjelenő negatív hírek feldolgozása.

"Amikor megjelenik rólam egy cikk, azonnal nem olvasom el, hogy ne legyek ideges tőle, ne tegye tönkre a napomat. Csak később nézem át ezeket az irományokat. Sőt, most már össze is gyűjtöm őket. Figyelem, hogy kik írtak rólam valótlanságot, és befogom perelni azokat, akik a sárba tiportak. Akik pedig a családomat is előrángatták, azokkal nem leszek kíméletes! Saját életemről nem is szeretnék többet elárulni, az ügyvédem tanácsára sem. Ő sem nyilatkozik most senkinek. Egy a fontos: hogy egyben tartsam a családomat!" - szögezte le Stohl a Kiskegyedben.

"Értem, hogy nem bélyeget gyűjt"


A Centrál Színház igazgatója, Puskás Tamás valóban nem véletlenül választotta Stohlt a rossz zsaru szerepre.

"Soha életemben még nem olvastam semmit, ami ennyire illett volna rá. Nem a baleset miatt, hisz ez már előtte eldőlt. Andrással sokat beszélgettünk magánemberként is, csodálatos színésznek tartom, és - anélkül, hogy kisebbíteni akarnám a felelősségét - kezdem megérteni, hogy az ő ezer fokon történő lángolásából hogy következhetett egy ilyen baleset. Egy ilyenfajta emberről, mint András, nem tudnám elképzelni, hogy azzal vezeti le a munkával járó feszültséget, hogy bélyegeket gyűjt… Viszont a tragédia után sem merült fel benne, hogy visszamondja a szerepet" - árulta el Puskás a Kiskegyedben.

Decemberben kezdődik Stohl pere

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.