Allergia lépett fel az anyánál császármetszéskor

Borzasztó: Saját magzatvize ölte meg a kismamát

Egy orvos élete során leginkább egyszer sem találkozik ilyen esettel - a fiatal brit anyuka húsz másodperccel élte túl babája születését. Allergiás volt a saját magzatvizére.

2010.11.05 10:29ma.hu - Fotó: Daily Mail

Tizennyolc millió nőből egynél fordul elő ilyesmi, védekezni nemigen lehet ellene.

Meghalt egy brit kismama, mert allergiás volt a saját magzatvizére. A ritka szindróma miatt megállt a szíve, amikor a császármetszéskor a méhből kifolyt magzatvíz a véráramába került.

Itt még boldogan - Peter és Julie, aki kisfiának már csak egy puszit adhatott születésekor - Fotó: Daily Mail

A kétségbeesett apuka, Pete Brown szeme láttára másfél órán át küzdöttek Julie életéért a döbbent orvosok, de a reakció annyira erős volt, hogy hiábavaló volt minden.

Julie Welsh
csupán egy pillanatra láthatta a kisfiát, ahogy az édesapja kezébe adta Isaac-ot. Csupán egy puszit adhatott a babának, és mosolyogva kommentálta, milyen a haja, de elveszítette az eszméletét, és nem is tért többé magához....

Az orvos, aki hiába próbálta visszahozni az életbe a fiatal anyát, elmondta: sajnos azt, hogy fennáll-e ilyen rendellenesség egy terhes nőnél, nem lehet semmiféle teszttel megállapítani.

Ha az anya vérében jelen van egy faktor, mely allergiássá teszi a saját magzatvizére, akkor sajnos nincs mit tenni.

De egy orvos az élete során szinte sosem találkozik ilyen szörnyű dologgal, hiszen rendkívül ritka Julie Welsh esete.

Dr. Robert Hunter elmondta: elképzelni sem tudja, milyen érzés lehet, amikor egyik pillanatban még a hetedik mennyországban jár az ember a baba születése miatt, a másikban pedig a sors a legmélyebb kétségbeesésben taszítja...

A 28 évesen elhunyt Julie édesapja elárulta, amikor megcsókolja kis unokáját, mindig kétszer teszi: egyik puszi neki, a másik az anyukájának jár, aki mostmár mindörökre csak az égből nézheti kisfia sorsának alakulását...

Meghalt a félrediagnosztizált kismama

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.