Gyerekek is látták a vérengzést

Megrázó videó: Borzalmas oroszlántámadás a cirkuszban!

Szörnyű baleset történt a hétvégén az ukrajnai Lviv városának cirkuszában, ahol előadás közben két oroszlán váratlanul rátámadt az idomárra.

2010.10.05 18:29ma.hu

A nézőtéren rengeteg gyerek ült a múlt szombati cirkuszi előadáson, amikor az oroszlánidomár bemutatója alatt váratlanul megvadult az egyik oroszlán, és megtámadta az idomárt.

Pár másodperccel később egy másik is csatlakozott a társához, bár az előzményekről egyelőre semmit nem lehet tudni. Az egyik néző már akkor indította el a kameráját, amikor az idomár láthatóan sántított, tehát addigra már az első támadás megtörtént, és egy hosszú rúddal próbálta távol tartani magától a felbőszült állatot.

Oleksie Pinko tehetetlen volt a két oroszlánnal szemben, a bot sem volt elegendő, így a felvételen jól látszik, amikor az egyik állat ráveti magát és elkezdi a bal karját tépni. „A gyerekek csak sikoltoztak, és alig pár méterre voltak az oroszlánoktól” - mondja az amerikai Doug Sheperd, aki a felvételt készítette.

Csak megragadtam a lányomat és próbáltam rávenni, hogy szaladjon, mert azt hittem, az állatok kiszabadulnak.” - emlékezett vissza az esetre a férfi. Ez a félelem nem is volt alaptalan, mert az oroszlánokat a nézőktől mindössze egyetlen vékony háló választotta el.

Az idomárnak óriási szerencséje volt, mert a ketrecben összesen hat oroszlán tartózkodott, de közülük négy békésen álldogált a háttérben. Ha ők is megvadultak volna, a férfinak esélye sincs az életben maradásra.

Miután a cirkuszi segítők erős vízsugárral megfékezték az állatokat, Oleksie Pinkot a sürgősségi osztályra szállították, állapota stabil - értesült a CBS hírműsora.

Az esetnek az ad különös pikantériát, hogy Lviv városát az Oroszlánok városának nevezik, és a település jelképe egy hatalmas kőoroszlán. Hasonló támadás legutóbb egy hónapja történt, akkor Las Vegasban támadt rá a nagymacska a trénerére.

Figyelem! Az alábbi felvételt csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.