Szétszaggaták a fejét a vadállatok

Kisfiút skalpolt az oroszlán

Kellemes családi hétvégének indult, mégis élete egyik legsokkolóbb napjává változott a brassói állatkerti látogatás egy kisfiú számára.

2010.04.19 20:36manna.ro

Az egyébként Bukarestben élő 6 éves kisfiú édesanyjával utazott Brassóba, hogy megismerje annak szülővárosát. Az ismerkedés során többek közt a városi állatkertbe is ellátogattak.

Az ottlévők nyugalmát nem sokára a gyerek kétségbeesett sikolyai zaklatták fel. Elég volt néhány másodpercnyi figyelmetlenség az anya részéről ahhoz, hogy a tragédia megtörténjen. A kisfiú nem hallgatott anyja intelmeire, és túl közel ment az oroszlánok ketrecéhez. Sőt, minthogy mindenképp meg szerette volna etetni kedvenc nagymacskáit, felmászott a biztonsági korlátra, hogy mogyorót dobjon nekik.

"Kétségbeesett sikolyokat hallottunk, és mire odaértünk, a kisfiú tele volt vérrel, arcának felét szétszaggatta az oroszlán. Szemtanúk szerint a kisfiú felmászott a biztonsági korlátra, hogy mogyoróval etesse meg az állatokat" – nyilatkozta Emilian Zaharia, a Brassói Állatkert egyik gondozója.

Az állatkert gondozói szerint a gyermeket megtámadó, Marc névre hallgató oroszlán eddig sosem volt agresszív. A kis Tudor Precup jelenleg több sebbel is büszkélkedhet, többek közt a lábán és a hátán, de az egyik fülét is szétmarcangolta a felbátorodott oroszlán.

A gyereket azonnal kórházba szállították, ahol 4 órás műtéten esett át. Jelenleg túl van az életveszélyen, de az orvosok is meglepődtek az oroszlán okozta beavatkozástól. Az oroszlán gyakorlatilag félig megskalpolta a gyereket, amit egyelőre sikerült helyreállítani, de a dokik szerint esztétikai beavatkozásokra is szükség lesz ahhoz, hogy a kisfiú hozhassa régi formáját.

Jelenleg a szülőknek azt kell eldönteniük, továbbra is a brassói orvosokra bízzák a műtéteket, vagy visszaszállítják a kis Tudort Bukarestbe.

Az állatkert képviselői szerint semmilyen felelősség nem terheli őket, csakis az anya és a kisfiú vádolható gondatlansággal. Szerintük ők mindent megtettek azzal, hogy az összes ketrecre kiírták, nem szabad a védőkorlátokon belül merészkedni, illetve tilos az állatokat etetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.