1905 oldalas levélben búcsúzott az öngyilkos

Morbid: Búcsúlevél lábjegyzetekkel és bibliográfiával

Sommerville város templomának lépcsőjén lőtte főbe magát egy férfi, de előtte gondosan megszerkesztett búcsúlevélben indokolta tettét. A levélben Einstein és Nietzsche-idézetekkel támasztotta alá mondandóját.

2010.09.27 12:29manna.ro

Összesen 1905 oldalra volt szüksége egy 35 éves amerikainak ahhoz, hogy búcsút vegyen rokonaitól, mielőtt Sommerville város egyik templomának lépcsőzetén főbe lőtte magát. A férfi stílusosan többek között Thomas Jefferson, Friedrich Nietzsche és Albert Enstein idézetekkel támasztotta alá, hogy miért távozik az élő sorából.

A levélhez előszót, továbbá 1433 lábjegyzetet is írt. Mitchell Heisman szövegére számítógépén találtak rá a hozzátartózók. A férfi a terjedelmes búcsúlevélben csak néhány információt osztott meg életéről, annál többet szólt viszont Jézusról, a hastingsi csatáról, szociológiáról. Mi több, Mitchell Heisman a precízen és gondosan összeállított szöveghez 19 oldalas bibliográfiát is csatolt, megjelölve, hogy milyen munkákból idézett levelében.

"Milyen a gondos búcsúlevél teljes bibliográfia nélkül?" jegyezte meg Mitchell Heisman mondanivalója végén, áll a New York Post kiadvány egyik cikkében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.