Nem kell mindenáron megmártózni a mocsokban

Takáts Tamás: Elég a szex-orgiákból!

Takáts Tamás ifjúkora nem volt mindig mentes a zűrös ügyektől, de néhány éve még az együttese nevét is megváltoztatta, kikerült belőle a "Dirty" előtag. Komoly oka volt rá.

2010.09.06 15:29Sztárportré

Az idén 53 éves rockzenész 1977 óta él kizárólag a zenéből, bár eredetileg textilipari szakközépiskolában tanult és a tanítóképző főiskolát is elkezdte. Dolgozott gépészként és az MTV-nél felvételvezetőként, de lehetett volna belőle úszó, esetleg vízilabdás is. Ő mégis a zenélést választotta, a kezdeti, nem túl maradandó sikerek után az igazi áttörést a Karthago hozta meg, amelyhez 1979-ben csatlakozott.

Annak ellenére, hogy mindössze 6 évig létezett hivatalosan az együttes, számos sláger még napjainkban is elsöprő sikerrel csendül fel akár a rádiókban, akár azokon a koncerteken, amelyekre alkalmilag újra és újra összeáll az egykori banda.

A Karthago megszűnése után Takáts Tamás sokáig zenélt az East együttesben, mígnem 1990-ben meg nem született a nevével fémjelzett Dirty Blues Band. Sikerüket jellemzi, hogy a Rolling Stones őket választotta előzenekarának, amikor 1985-ben hazánkban koncerteztek. De a "DBB" gyakran tűnt fel olyan eseményeken is, amit valamely jó cél érdekében szerveztek, például a kábítószer ellen.

Takáts Tamás eleinte a rockzenészek körében megszokott "vad" életet élte, ám később mélyen vallásos lett, ezért 2008-ban az együttese nevét is módosította, kikerült belőle a Dirty (mocskos) előtag, jelenleg Takáts Tamás Blues Band néven koncerteznek országszerte.

A zenész a Sztárportréban többek közt erről a váltásról, az erkölcsi megtisztulásról beszél.

"Nem azért hagytam fel a szexuális orgiákkal, mert abban rosszul éreztem magam, hanem mert rájöttem, ez nem helyes. Vagy a napi berúgás, hogy a haverokkal iszol állandóan… Egyszer csak azt mondja az ember, hogy ez nem hasznos, és akkor egy gyökeres váltás.

Persze nem mindig sikerül, mert jönnek a haverok, hogy ne viccelj, csak egy sör. Nem olyan egyszerű, de akkor kezdődik a fejlődés. Kell egy hirtelen irányt váltani.

Vannak, akik keresztényként nőnek fel. Láttam a gyülekezetemben olyan nyolc éves kislányt, aki odaszaladt a barátnőjéhez, és azt mondta: Az előbb úgy betöltekeztem a szentlélekkel… Tehát nem szükséges okvetlenül belemártózni a mocsokba, hogy az ember jó keresztény lehessen, meg is lehet úszni.
"

A teljes interjú a Sztárportréban hallgatható meg (1. részlet)

Takáts Tamás: Gyurcsány megtérhetne!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.