Se nem halott, se nem prosti

Pert indít egy szlovák nő, mert nem ölték meg

Pert indít az érintett médiumok ellen az a pozsonyi nő, akinek arcképét tévedésből egy meggyilkolt prostituált fotójaként mutattak be a sajtóban.

2010.09.03 08:33MTI

Az elmúlt héten nagy visszhangot keltő gyilkosság történt Bécsben: egy 22 éves szlovák örömlányt, Lucia R.-t több késszúrással megöltek bécsi lakásában.

A sajtó munkatársai a Facebook közösségi oldalon kezdtek kutatni az áldozat után, így bukkantak rá egy azonos nevű nőre, akinek profilképét azután következetesen alkalmazták az bűneset illusztrálására.

A meggyilkolt Lucia R. azonban nem volt azonos a képen szereplő Lucia R.-rel, aki épp nyaralásából tért haza, amikor barátaitól és az újságíróktól értesült a történtekről.

A Standard című lap szerint az élő Lucia R. jogi lépéseket fontolgat. Andrea Kraml, a Wolff Theiss ügyvédi iroda munkatársa elmondta, értesíteni fognak minden lapot, amely leközölte a képet. Az ügyész hangsúlyozta: a jogi helyzet világos, ilyen esetekben a jogi előírásokban a jogtalan cselekedet megszüntetése, helyesbítés és kártérítés szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.