42 évesen le akarja futni a 42 km-es maratont

Kovács Kokó István már érzi az öregedés jeleit

Az ex-öklöző radikális változást érez az egész testén: hullik a haja, több időbe telik a reggeli futás, fáradékonyabb és hamarabb megfájdul a feje egy könnyed borozgatás után.

2010.08.25 17:29tabu.tv

Kovács Kokó István a világbajnoki öklöző sikersorozata után visszavonult a profi sportélettől, és jelenleg vállalkozóként dolgozik, ami a fizikumán is meglátszik. "Az egészségmegőrzés és ezen belül a sport mindig kiemelkedően fontos volt az életemben, ma pedig aztán különösen, mert negyven éves lettem a napokban.

Tizenévesen még eszembe sem jutott, hogy egy orvos telefonszámát mindenképp el kell menteni, vagy vigyázni kell egy-két pohár borral, mert másnap fejfájással ébred az ember, de ma már azért gyakoribbak ezek a problémák!
" - meséli a tabutv.hu riporterének a híres ökölvívó, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy az öregedés ellenére a lehető legjobb formába hozza magát.

Fotó: rtlklub/sajtoklub.hu - Bársony Bence

"Régen ugye azért kellett egészségesnek maradnom, mert a sportteljesítmény miatt nem lehettem beteg, ma pedig azért, hogy egyáltalán fel tudjak kelni, és el tudjak indulni itthonról.

Ha csak a hajamat megnézzük egy húsz évvel ezelőtti önmagamhoz képest, az már maga egy árulkodó jel, de lényegesen nehezebben pihenem magam, és a szokásos futó táv sem megy már az eddig megszokott idő alatt... minden teljesítményem szép lassan leépül!
" - mondta el a Tabu Tv internetes videójában Kovács Kokó István, aki szerint ennek ellenére még mindig egészségesebb egy átlagembernél.

Kokó nagyon sok dologgal nem elégedett a mai egészségügyi állapotát tekintve. "Mára már elfogadtam, hogy nehezebben ébredek és fáj mindenem egy komoly edzés után, de abban az időszakban nagyon zavart, amikor ennek az első tünetei megjelentek rajtam.

<script type="text/javascript" src="http://www.tabutv.hu/js.php?video=koko_orgeszik"></script>

Az nagyon kellemetlen volt, amikor a fiam gyorsabban futott nálam, vagy először éreztem azt, hogy már nem tudok úgy hozzátenni egy csapatjátékhoz, mint eddig!
" - osztotta meg a tabutv.hu-ra klikkelőkkel a médiás sportember, aki még mindig nem tett le a nagy tervéről, amely szerint 42 évesen lefutná a maratoni 42 kilométert.

Még több hír Kokóról!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.