Idős papjukért dulakodtak a falubeliek

Van, amit nem akarnak fiatalra cserélni!

Több mint száz hívő vonult hangoskodva és tolakodva az utcára és a templomba a Buzău megyei Maxenu faluban, amikor meghallották, hogy papjukat egy fiatalra cserélné az ortodox egyház.

2010.08.11 06:29manna.ro

Az esetet a ProTv internetes oldala közölte. Hogy a hívek bizonyítsák, mennyire nem tetszik nekik a váltás, szitokszavakkal, kiabálásokkal bojkottálták az új pap szentmiséjét, és elzárkóztak attól, hogy esélyt adjanak az új lelkipásztornak.

A felpaprikázott tömegben a csendőrség sem tudott rendet teremteni. A tüntetők attól sem riadtak vissza, hogy a Buzău és Vrancea megyei érsekségig vonuljanak.

Az egyházi intézmény hivatalának kapuján azonban nem tudtak bemenni. A két pap felettesei azt mondják, különösebb ok nélkül is elrendelhetnek személycserét valamely parókián, Maxenu esetében is így jártak el.

Ezek után azonban nem csak a papváltást hajtják végre, hanem kivizsgálást indítanak az ügyben, mivel azt gyanítják, hogy a régi pap bujtotta fel a falusiakat.

Férfiprostikra költötte lopott millióit a pap

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.