Pár perc aladt megfulladtak

Lisztes ládába fulladt bele négy kisgyerek

Szokatlan tragédia rázott meg egy Suceava megyei hegyi falucskát: hétfő este négy kisgyerek halt meg egy lisztes ládában, írja a Click! című napilap.

2010.07.14 12:24manna.ro

A 3-8 éves gyermekek játék közben másztak bele a kukoricaliszt tárolására alkalmas ládába, a zárszerkezet azonban beragadt. Mivel nem tudták felemelni a láda több kilós födelét, gyakorlatilag megfulladtak.

A 74 éves apa otthon tartózkodott a balesetkor, de az áldozatok szerencsétlenségére nem hallotta meg a segélykiáltásokat, ugyanis süketnéma. A kisgyermekek édesanyja, aki értelmi fogyatékos, nem volt otthon a tragédiakor, ötödik gyermekével, egy tíz éves kislánnyal éppen bevásárolt.

Amikor az anya hazatért, kétségbeesetten elkezdte keresni a gyermekeit, a kislány segítségével talált rá a megfulladt áldozatokra. Megpróbálta újraéleszteni őket, a kicsik a becslések szerint azonban három órája halottak voltak.

A törvényszéki szakorvosok elmondták, a gyermekek a ládába kerülést követően pár perc alatt megfulladtak.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.