Pénzt követelt, tört-zúzott, apja ütötte agyon

Borzalmas gyerekgyilkosság Kőszegen

Ittas állapotban pénzt követelt édesanyjától, majd törni, zúzni kezdett a lakásban és késsel fenyegetőzött az a fiatalember, akit csütörtök este Kőszegen édesapja ütött fejbe egy keze ügyébe került tárggyal; a 32 éves férfi a helyszín meghalt - tájékoztatta a családi tragédia eddig feltárt részleteiről a rendőrség pénteken az MTI-t.

2010.04.09 16:06MTI

Palkó Andrea alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: az áldozat több mint 15 éve rendszeresen kábítószert fogyasztott, egyre agresszívebbé vált szüleivel és környezetével szemben.

A csütörtökön kitört családi veszekedés közben ért haza a 65 éves édesapa, akitől felesége segítséget kért fiával szemben, ám a fiatalember apja hazaérkezése után is folytatta a fenyegetőzést, erre édesanyja kimenekült a lakásból és rendőri segítséget kért. A kiérkező rendőrök intézkedtek a fiatalemberrel szemben, rendre intették őt, de távozásuk után a férfi ismét törni, zúzni kezdett. Egy kést is előhúzott és azzal fenyegette hozzátartozóját, hogy megöli őt.

Ennek a fenyegetésnek a hatására az apa előbb kiütötte fia kezéből a kést, majd az előszoba felé menekült. Menekülés közben a kezébe kerülő tárggyal fejbe ütötte az őt üldöző fiát.

Az apát emberölés bűntettével gyanúsítja a rendőrség, a bűncselekmény elkövetése után őrizetbe vették, de előzetes letartóztatását nem kezdeményezték, így a vele szemben folytatott büntetőeljárás során szabadlábon védekezhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.