Exkluzív! Daróczi Dávid - Az Igazság

Daróczi barátja kifakadt: "Dávid passzív homoszexuális volt"

A NapiászOnline.hu-nak exkluzív interjút adott Daróczi Dávid egykori jóbarátja, bizalmasa, akinek elege lett a volt kormányszóvivő élete és halála körüli találgatásokból. Most elmondja az igazságot!

2010.06.24 07:10Napi Ász Online

Daróczi Dávid jóbarátjával, bizalmasával mindig megosztotta örömét, bánatát, akár éjszakákat is átbeszélgettek. A jóbarát azonban nem akar a nyilvánosság elé állni, nem akar beállni azon emberek, állítólagos barátok sorába, akik Dávid halála után tűntek fel a különböző médiumokban.

Az egyszerűség kedvéért tehát nevezzük őt Csabának.

Csaba régóta ismerte Dávidot és elmondása szerint eszébe sem jutott nyilatkozni a halála után, ám az utóbbi időben napvilágot látott álbarátok és hazugságok "kiverték nála a biztosítékot".

- Sosem szerettem volna sehol, senkinek nyilatkozni, de régóta ismertem Dávidot, ahogyan mi hívtuk Jocit - kezdte Csaba. - Szembesülve azonban a mostanában sorozatosan megjelent hazugságokkal álszeretőkről, álbarátokról, úgy döntöttem, először és utoljára megszólalok. Sokszor láttam őt sírni, kétségbeesni és tudom, hogy inkább bevallaná már a másságát, mint hogy a családját, szeretteit hurcolják így meg.

A beszélgetés tartalmát három részben közli a Napi Ász, melyben egy igazi emberi tragédia, egy szomorú emberi sors rajzolódik ki Dávidról, aki kettős életet élt: egy igazit - befelé és egy színjátékot - a külvilág felé.

Olyan ember sorsa, aki melegszívű, segítőkész, tökéletes ember volt, egyetlen "bűnét" leszámítva, melyet végül ő sem tudott feldolgozni: homoszexuális volt. Csaba szerint, ha Dávid látná a felhajtást, ami most folyik szülei, barátai, szerettei körül, felvállalná másságát.

A tragikus nap. (fotó: MTI)


Önkeresés és eltusolás

- Dávid számára már gyermekkorában is az apának való megfelelés volt a cél. Roma nevelést kapott és hiába váltak el a szülei és imádta mindennél jobban édesanyját, akit szinte istenített, kétségbeesetten meg akart felelni apjának, aki vasszigorral bánt vele, gyakran csattant pofon is. Az első szexuális kapcsolata gimnáziumi éveinek elején, egy idősebb férfival történt, akibe egy kicsit talán bele is szeretett.

Azért mondom, hogy talán, mert Dávid ettől a férfitől megkapta azt az apa-képet, azt a szeretetet, amire mindig is vágyott. Mivel katolikus iskolába járt és a papi hivatásra készítették fel, ráadásul imádta édesanyját, elkezdte felépíteni azt a kettős életet, ami végül április 3-án felőrölte és öngyilkosságot követett el.

Sokáig magának is nehezen merte bevallani, hogy a férfiakat szereti a nők helyett. Próbálkozott lányokkal is, ilyenkor becsukta a szemét és fiúkat képzelt a helyükbe, megpróbált helytállni, de nehezen ment neki. Ezért is voltak rövid kapcsolatai.


A mostanában szívesen nyilatkozó, állítólagos szerető, Nóra hazudik, akármit mond is. Tudom, ismertem Dávidot. Emellett szerette Claudiát, sosem csalta volna meg, de erről még később beszélek, mint ahogy a zsarolásokról is. Mindamellett az sem igaz, hogy gyereket akart, vagy hogy terhes lett volna tőle ez a nő. Dávid mindig gumióvszert használt, rengeteget tartott a fiókban és magánál is.

Nem csak a fertőzéstől félt, de gyereket sem akart soha. Nem akarta, hogy esetleg örökölje a homoszexuális hajlamot, vagy hogy a gyerekének is hazudnia kelljen. Ami miatt biztos, hogy az a nő hazudik, az az, hogy Dávid próbálkozott ugyan a nőkkel és a látszatot is fenn akarta tartani, de mivel ő egy pedáns, végletekig igényes, rendszerető ember volt, a nőkben, akikkel próbálkozott sem akármilyen ízléssel és igényekkel rendelkezett. Nem akarom megbántani, de szóba sem állt volna vele.

Senkinek nem beszélt a másságáról, nekem azonban gyakran kifakadt. Az édesanyjának sem mondta soha, nem akarta megbántani, nem akart neki fájdalmat okozni. Volt olyan, hogy Angliába utazott egy melegbárba és ott az volt a belépő, hogy szőkék mehettek be. Szőkére festette a haját, az édesanyjának pedig azt mondta, kiküldetésre megy. Visszajött, visszafestette a haját.

A meleg barátai végig tartották benne a lelket, ők soha nem árulták volna el, nagyon összetartóak. Amikor már nagy volt a baj és súlyos depresszióban szenvedett, ők is elküldték pszichiáterhez. Dávid "passzív homoszexuális" volt, én nem nagyon értek ehhez, de egy kapcsolatban a női szerep volt az ővé, bár tudom, hogy ez nem minden esetben ilyen éles náluk.

Kijelenthetem, hogy olyan "őszinte", nem színjátékon alapuló kapcsolata, ami igazi, amelyben ő "igazi" lett volna, nem volt.

Folytatás a Napi Ászban!

Ha Daróczi Dávid haláláról olvasna, Kattintson!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.