A Satellite aratott a dalfesztiválon

Videóval - Németország nyerte Lena dalával az idei Eurovíziót

Németország nyerte az 55. Eurovíziós Dalfesztivál vasárnapra virradóra véget ért döntőjét Oslóban a Satellite című dallal, Lena előadásában.

2010.05.30 09:15MTI - Fotó: eurovision.tv

Idén összesen 39 ország vett részt a dalfesztiválon, amelyet a tavalyi győztes, Alexander Rybak hazájában, Norvégiában rendeztek, az Oslo külvárosában lévő, újjáépült Telenor Arénában.

Németország előadója 246 ponttal végzett az első helyen, a 170 ponttal második helyezett Törökország (MaNga) és a 162 ponttal harmadik Románia (Paula Seling és Ovi) előtt.

A május 29-i oslói finálén huszonöt énekes versenyzett az elsőségért. Az 56. Eurovíziós Dalfesztivált jövőre Németországban rendezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.