Kelet-Európa a legsikeresebb

Eurovíziós Dalverseny - Tizenöten már döntőben

Tizenöt versenyző már hátradőlve várhatja az Eurovíziós Dalverseny szombati döntőjét: a finálé négy állandó résztvevője, valamint a rendező Norvégia mellett az első elődöntőből tízen jutottak tovább, leginkább a kelet-európai országok fellépői jártak sikerrel.

2010.05.26 11:45MTI

A kedd esti elődöntőből Albánia, Bosznia-Hercegovina, Moldávia, Fehéroroszország, Szerbia és Oroszország is továbbjutott, csakúgy mint Belgium, Görögország, Izland, valamint Portugália énekesei.
 
Nem sikerült bravúrt elérnie a rendszerint jól szereplő Máltának, sem pedig Finnországnak, Észtországnak, Lettországnak, illetve Macedóniának, Szlovákiának és Lengyelországnak. A fináléba még 10 versenyzőt várnak, kilétükre a csütörtöki elődöntő végeztével derül fény.
 
A fennmaradó helyekért 17 ország dalnokai szállnak versenybe. A szombat esti döntőben biztos helye van Németországnak, Franciaországnak, Nagy-Britanniának és Spanyolországnak, Norvégia pedig a rendező jogán képviselteti magát automatikusan.
 
A brit fogadóirodák jó eséllyel épp a német versenyző, Lena Meyer-Landrut Satellite című dalát emlegetik mint a végső győzelemre esélyes darabot. 

Norvégiában az északi ország tavalyi győzelme nyomán fokozott érdeklődés kíséri a dalversenyt, a megmérettetésnek helyet adó oslói arénában 10 ezer néző kísérte figyelemmel az első elődöntőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.