Súlyos balesetet okozott a hétvégén

Sitt vár rá? - Stohl András tönkretette karrierjét és életét is

Pályája csúcsán újra súlyos balesetet okozott a színész és műsorvezető szombat hajnalban - Stohl András emiatt lemondta tévés műsorait, de még az is lehet, hogy börtönbüntetéssel is számolnia kell.

2010.05.10 07:30ma.hu

Saját hibájából hozta nehéz helyzetbe magát Stohl András, amikor szombat hajnalban balesetet okozott Fót közelében. A színész és műsorvezető megvált a lehetőségtől, hogy vezesse az X-faktor című tehetségkutatót, akárcsak a Duna tv-n futó Tűzvonalban sorozattól.

Kamarás Péter ügyvéd szerint bűnhalmazat esetén a legsúlyosabb büntetési tétel felével kell emelni a kiszabott büntetést. Esetében ittas vezetés, amennyiben a mentőket nem várta meg, cserben hagyás, és közúti baleset okozása merülhet fel. Stohl-nak ráadásul 2002-ben már volt egy balesete, akkor is ittasan vezetett. 112 ezer forintra büntették, és egy év kilenc hónapra bevonták a jogosítványát.

Súlyosabb esetben ilyen jellegű bűncselekményekért 3 vagy 5 évig terjedő, letöltendő börtönbüntetést is kiszabhatnak. Ilyen lehet, ha a baleset egyik áldozat maradandó sérülést szenved vagy meghal. Az ittasság fokát is figyelembe veszik. Valószínűtlen, hogy a színész büntetését felfüggesztik - mondta el a büntetőjogász a Napi Ászban.

Stohl András színész-műsorvezető szombat hajnalban négy óra tájban okozott balesetet Budapest és Fót között, hazafelé tartva a színházból.

A rendőrök otthonából állították elő. A 2102-es számú út M0-s autópálya és Fót közötti szakaszán - egyelőre ismeretlen okból - Stohl autója áttért a szemközti sávba, és nekiütközött két szabályosan közlekedő személygépkocsinak.

Az egyik járműben egy ember súlyosan, a másikban szintén egy személy könnyebben megsérült. A rendőrség közlése szerint a vélhetően vétkes sofőr a helyszínt a baleset után elhagyta - később a dunakeszi rendőrkapitányság munkatársai meghallgatták, majd hazaengedték.

Azt vérvétel útján állapítják meg, hogy Stohl ittas volt-e, az eredmény várhatóan a jövő héten lesz meg. A baleset több szemtanúja szerint azonban láthatóan ivott alkoholt a színész.

Az egyik, a balesetben könnyebben megsérült utas sérelmezte, hogy Stohl András meg sem kérdezte, hogy vannak, "csak kért egy cigarettát". Később a sztár élettársa is a helyszínre érkezett.

Stohl András a történtek után nem sokkal a sajtóban azt közölte: rettenetesen sajnálja, ami történt, nagyon szégyelli magát.

"Hibás vagyok, és megérdemlem, hogy ezek után széttépjenek az újságok, illetve hogy az emberek azt gondolják rólam: borzalmas alak vagyok" - fogalmazott a színész.

Stohl András úgy véli: kettétörte az életét

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.