"Megérdemlem, hogy széttépjenek a lapok"

Lemondott a rangos X-faktor vezetéséről az ittasan balesetet okozó Stohl András

Otthonából állította elő a rendőrség szombaton Stohl Andrást, mert szombat hajnalban közlekedési balesetet okozott Budapest és Fót között. A sztár, aki szemtanúk szerint a baleset idején láthatóan ittas volt, a történtek után nem vállalja az X-Faktor című műsor vezetését. A színész az MTI-nek azt mondta: rettenetesen sajnálja a történteket.

2010.05.09 08:15MTI - Fotó: rtlklub.hu

Stohl András szombat hajnalban, négy óra körül a főváros és Fót között okozott közlekedési balesetet, a rendőrök otthonából állították elő. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) sajtóügyeletese, Kovács Viktória az MTI érdeklődésére annyit erősített meg, hogy S. Andrást, egy 43 éves fóti férfit előállítottak egy szombat hajnalban történt balesettel összefüggésben.

A PMRFK reggeli közleményében azt írta, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint szombaton 4 óra körül egy személygépkocsi közlekedett Budapest felől Fót irányába, amikor a 2102-es számú út M0-s autópálya és Fót közötti szakaszán - egyelőre ismeretlen okból - áttért a szemközti sávba, és nekiütközött két szabályosan közlekedő személygépkocsinak.

A baleset következtében az egyik járműben egy ember súlyosan, a másikban szintén egy személy könnyebben megsérült. "A vélhetően vétkes sofőr a helyszínt a baleset után elhagyta" - közölte a rendőrség. A sajtóügyeletes később az MTI-nek elmondta, hogy "S. Andrást mint balesetben részt vevőt a dunakeszi rendőrkapitányság munkatársai meghallgatták, majd hazaengedték".

Jelenleg szakértői véleményekre várnak. Hogy a sofőr ittas volt-e vagy sem, azt vérvétel útján állapítják meg. Ez az eredmény várhatóan a jövő héten lesz meg.

Az MTI-nek a baleset több szemtanúja, résztvevője is nyilatkozott. Az egyik gépkocsiban utazó nő azt mondta: hajnalban Egerből tartottak a főváros felé, amikor frontálisan beléjük hajtott egy autó, amelyet Stohl András vezetett, aki - mint állította - "láthatóan ittas volt".

A balesetben könnyebben megsérült utas elmondása szerint a színész-műsorvezető meg sem kérdezte, hogy vannak, "csak kért egy cigarettát". Hozzátette, hogy később Stohl András élettársa is a helyszínre érkezett.

A másik gépkocsiban utazó asszony ugyancsak arról számolt be az MTI-nek, hogy Stohl András szállt ki a balesetet okozó autóból, és ő is vélelmezte a színművész ittasságát. Elmondta: a szintén a kocsiban lévő édesapja - akit a tűzoltóknak kellett kivágniuk a járműből - combnyaktörést szenvedett. Őt azóta megműtötték.

Szombat késő délután Stohl András az MTI telefonos megkeresésére azt mondta, rettenetesen sajnálja, ami történt, nagyon szégyelli magát. Stohl csupán annyit közölt, hogy a színházból hazafelé, Fótra tartott, amikor megtörtént a baj, majd hozzátette: nem igaz, hogy a karambol után azonnal elhagyta a helyszínt.

"Megvártam a mentőket, s csak utána távoztam, de egyebet nem mondhatok, mert az ügyvédek azt tanácsolták, hogy várjuk meg a vizsgálat végét"
- fűzte hozzá.

A hallhatóan megtört színész azt mondta, "borzalmasan" érzi magát, rettenetesen sajnálja és nagyon szégyelli, hogy immár nem először történt vele ilyesmi. "Hibás vagyok, és megérdemlem, hogy ezek után széttépjenek az újságok, illetve hogy az emberek azt gondolják rólam: borzalmas alak vagyok" - jelentette ki Stohl András, majd megviselt állapotára hivatkozva elnézést kért, és bontotta a vonalat.

A baleset miatt Stohl András nem vállalja az RTL Klubon ősszel induló X-Faktor műsorvezetését sem. Ezt a csatorna közölte a médiacsoport sajtókommunikációját szolgáló honlapon.

"Az RTL Klub megdöbbenéssel értesült arról, hogy Stohl András szombat hajnalban autóbalesetet okozott. Stohl András szombati napon értesítette a csatornát, hogy a történtek miatt nem vállalhatja az ősszel induló X-Faktornak, Európa egyik legrangosabb zenei tehetségkutatójának műsorvezetését" - olvasható a kommünikében.

Az RTL Klub egyetértett és elfogadta a műsorvezető döntését - írták, hozzátéve, hogy a csatorna mielőbbi gyógyulást kíván a baleset sérültjeinek. Közleményt adott ki a Nemzeti Színház és a Duna Televízió is. A teátrum annyit írt, hogy "a Nemzeti Színház vezetősége sajnálattal értesült Stohl András autóbalesetéről, és a baleset sérültjeinek mihamarabbi felépülést kíván".

A Duna Televízió is gyors felépülést kívánt a sérülteknek, és közölte: gondolkozik azon, hogy "az élet dramaturgiája hogyan fogja a Tűzvonalban című sorozat dramaturgiáját befolyásolni". (A Tűzvonalban című magyar akciósorozat egyik főszereplője Stohl András. Az origo hírportál január 14-én számolt be arról, hogy a Duna TV átvette a sorozatot a Magyar Televíziótól.)

Stohl András nem először volt érintett ehhez hasonló balesetben. 2002 júliusában súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították őt kórházba, miután autójával közlekedési balesetet szenvedett a 30-as úton, Aszód és Gödöllő között.

A gépkocsi - ismeretlen okból - felborult, hármat pördült, és a tetejére borulva egy árokban állt meg. Később a rendőrség közölte, a színművész közepes alkoholos befolyásoltság állapotában volt a baleset idején.

A bíróság végül 112 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Stohl Andrást, és 1 év 9 hónapra bevonta a jogosítványát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.