Szurkapiszka

Talált tűvel szúrta meg 18 társát egy iskolás

Egy nyolcadikos diák 18 iskolatársát szúrta meg "játékból" annak a vércukorszintmérő eszköznek a tűjével, amelyet előző nap az utcán talált a Szeben megyei Vesztény falu utcáin.

2010.04.29 13:20manna.ro

Aznap este megszúrta vele a húgát is. A gyerek osztály- és iskolatársait két szünetben szurkálgatta a falu általános iskolájának udvarán, majd magát is megszúrta a készülékkel, mondta Liana Kovesi, az iskola igazgatója.

A 18 diákot a szebeni gyerekkórházba szállították annak megállapítására, elkaptak-e valamilyen fertőzést a sterilnek egyáltalán nem mondható tűtől.

Mivel nem lehet tudni, ki használta előzőleg a vércukorszintmérőt, a Szeben megyei egészségügyi igazgatóság szóvivője szerint bármit elkaphattak, ami véren keresztül fertőz, a HIV vírustól a B és C hepatitiszig.

A gyerekek megelőző kezelésben részesülnek a HIV vírus ellen, ehhez a megfelelő gyógyszeradagokat sürgősséggel megrendelték az egészségügyi minisztériumtól, és már meg is érkeztek a helyszínre.

A gyerekek labortesztjeinek eredményeit a következő napokra várják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.