Holtak vérét szívta a skizofrén férfi

"Anyám kutya volt, nem ember"- állítja az utolsó élő vámpír

Újra feltűnt a vámpír férfi, aki a '80-as években arról híresült el, hogy kiszívta a romániai holtak vérét. A vámpír 1986-ban a konstancai hullaházban gourmandkodott, ahol ifjú holtak szívéből itta ki a vért.

2010.04.02 13:07manna.ro

Az egyik boncoló asszisztens tisztán emlékszik, hogy egy elektromos áramütés következtében meghalt ifjú boncolásakor a szívnek semmi baja nem volt, egy nappal később viszont hatalmas sebet találtak rajta. Később a temető szélén levő ravatalozóban találtak rá a vámpírra, ahol éjnek idején leverte az épületről a lakatot, majd amikor támadásra indult, a rendőrök ráugrottak, és nem engedték neki, hogy újból megzabálja a halottak vérét. Táskájában az elhunytak képét, gyászszalagokat találtak.

A köztudottan skizofréniában szenvedő férfi a temetéseknél segédkezett, így került áldozatai közelébe. A vámpírt 1987-ben életfogytiglanra ítélték, de három évvel később megszökött a romániai Poiana Mare helységben található elmegyógyintézetből, azóta itt-ott feltűnik, de soha nem sikerült a hatóságoknak újra elfognia a hullagyalázót.

A most 55 éves Pavel Valcu a romániai Vrancea megyében, Gura Calitei nevű helységben tartózkodik a Bocu családnál, de tagadja, hogy vámpírkodással keresné a napi betevőt, és már arra sem emlékszik, hogy miért zárták bolondok házába 1987-ben.

"Én nem csináltam ilyesmit. Hogy szívtam volna ki a halottak vérét? Félek tőlük, hogy is tehettem volna ilyesmit? Nem, nem, nem, nem igaz!" - válaszolta a férfi, amikor megkérdezték tőle, hogy tényleg hullagyalázó vámpírként tevékenykedett-e.

Pavel Valcu tagad: "Nem, nem, nem igaz!"

A férfi élete nehézségeit családi körülményeire vezeti vissza: "Anyám kutya volt, nem ember. Hat hónaposan összekötötte a kezemet és a lábamat, majd a szemétdombon hagyott. Szerencsém, hogy arra járt egy katona, aki megkérdezte, mi van ezzel a gyermekkel. Még most is látszanak a kötél szorítása okozta sebeim" - mutatja Pavel a csuklóit.

Pavelnek a főnöke mutatta meg az újságot, amelyben a vámpírságáról írnak, de a férfi mindent tagadott, egyszerűen nem emlékszik, mi történt vele, és ezen nem is nagyon csodálkozunk, ismerve a romániai tébolydák tébolyult kezelési módszereit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.