Lecsaptak a zsivány "vámpírokra"

Vért loptak Németországban - lengyel rendőrök leltek rá

A lengyel rendőrség megtalálta azt a kamiont, amelyben 11 tonna emberi vérplazmát szállítottak az Egyesült Államokból Ausztriába, és amelynek nemrég nyoma veszett.

2010.02.11 21:45MTI

Mint Artur Chorazy rendőrségi szóvivő csütörtökön közölte, a kamiont Németországban rabolták el, amikor a sofőr megállt pihenni. Ezután a kamiont áthozták a határon Lengyelországba, ahol a rendőrség szerdán megtalálta.

A nyomozás megállapította, hogy a lazacszínű vérplazmával megtömött dobozok az egyesült államokbeli Virginia állam Harrisonburg városából származnak.

Azt gyanítják, hogy a tolvajok valahol Kelet-Európában szándékoztak eladni a lopott holmit.

A tetteseket egyelőre nem sikerült elfogni. A vérplazmát különböző egészségügyi rendellenességek kezelésénél alkalmazzák. A lengyel rendőrségnek nincsenek értesülései arról, hogy Kelet-Európában hol lehet piaca a lopott vérplazmának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.