"Uram, nekem még feladatom van!"

Eperjes Károlynak egyszer már feladták az utolsó kenetet

A nagyszerű színész egyszer már visszatért a halál torkából. Akkor tüdőembóliát kapott, és már mindenki lemondott életéről, mégis csoda történt.

2010.02.24 09:32Kiskegyed

Szomorú év volt a tavalyi Eperjes Károly életében, hiszen két igaz barátjától is végső búcsút kellett vennie. Cseh Tamás és Bujtor István már csak az égiek színpadán léphetnek fel, és ez mérhetetlen szomorúsággal töltötte el.

Hogy a gyász és a lelki sebek mennyire játszottak közre megingott egészségi állapotában, még nem tudni. Az azonban bizonyos, hogy esti előadásra készült a pesti Komédium Színházban, hét órától lett volna fellépése a Striptease című darabban.

Az előadás előtt egy órával azonban rosszul lett, és bement egy XI. kerületi patikába, hogy adjanak valami gyógyszert, aminek segítségével végigjátszhatja a darabot. Erre azonban már nem került sor, mert a gyógyszertárban összeesett.

Azonnal mentőt hívtak hozzá, és még az este folyamán kórházba vitték. Azóta kiderült, hogy a színésznek nincs komoly baja, csupán a kimerültség és a nemrégiben lábon kihordott vírusfertőzés okozta a heveny rosszullétet.

Uram, még feladatom van!

Eperjes Károly hallatlan erővel tud küzdeni még a legsúlyosabb betegségekkel szemben is. Egyszer tüdőembóliát kapott, és félrekezelték, aminek következtében a tüdejének már csak egy kis része működött. Senki nem bízott a felgyógyulásában.

A kórterméből mindenkit kiköltöztettek, hogy ne lássák a szenvedését. A művész haldoklott, és az utolsó kenetet is feladta neki a pap. Ezután olyasvalami történt, ami egy életre megváltoztatta egész életét és gondolkodását.

„Egyszer csak megszűnt körülöttem a kórterem. Az égboltnál fényesebb és tisztább valami felé haladtam óriási sebességgel. Nem én, hanem az énem, a lelkem. Száguldott, száguldott. Mielőtt azonban elértem volna, azt mondtam, Uram még ne! Úgy szeretném felnevelni a fiamat, Krisztiánt, és még annyi örömöt szerezhetnék a színészetemmel az embereknek!" – mesélte egy rendezvényen a Terézvárosi templomban a hallgatóságának.

Az Úr akkor meghallgatta a kérését, és Eperjes Károly a legnagyobb művészeink közé emelkedett.

Mi okozta Eperjes Károly ájulását?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.