Rosszul lett - kórházban a színművész

Összeesett egy patikában Eperjes Károly!

Egy gyógyszertárban tartózkodott éppen, amikor rosszul lett és összeesett a színművész - Eperjes Károlyhoz mentőt kellett hívni.

2010.02.18 10:00ma.hu

A Bors című napilap beszámolója szerint tegnap, egy fővárosi, XI. kerületi patikába hívtak mentőt Eperjes Károlyhoz, aki összerogyott - kórházban ápolják a neves színművészt, állapotáról egyelőre nem sokat tudni.

Eperjes Károly 56 esztendős, éppen tegnap ünnepelte a születésnapját. Mostanság a Komédiumban játszott, fellépése így most nem fog megvalósulni.

A Jászai Mari-, Erzsébet- és Kossuth-díjas színészt, aki számos híres magyar film és színdarab szereplője, eredetileg papnak szánták a szülei. De mielőtt színésznek ment, műszerészként és futballistaként is kipróbálta magát...

Végül felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol Major Tamás és Székely Gábor tanítványa volt. Pályáját 1980-ban a kaposvári Csiky Gergely Színházban kezdte.

Egy évre rá a Nemzeti Színházhoz került, majd 1982-tól a Katona József Színház művésze volt. Rövid ideig, 1987-ben a Radnóti Színpadhoz is szerződött. 1988 óta szabadúszó. 1993-tól a Művész Színház, Thália Színház, Kelemen László színkör tagja.

Politikai téren is tevékenykedett: az 1994-es országgyűlési választásokon a Fidesz országos listáján indult, ahonnan országgyűlési mandátumot szerzett, de egy hónapra rá lemondott.

Mit tett a Feszty-körkép megújulásáért Eperjes Károly?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.