Fallikus ábrával borzolta a kedélyeket a rendező

Sokkolta a horvátokat az Alföldi-féle pénisz!

Egy tortára helyezett marcipánfalloszt ábrázoló plakát borzolja a kedélyeket Horvátországban, amely az Alföldi Róbert rendezésében bemutatandó, Lüzisztraté című színdarabot hivatott népszerűsíteni.

2010.02.18 07:30

Az antik görög drámairodalom kultúrkörökben máig népszerű alkotás, a Lüzisztraté című történet lényege, hogy a nők az ellenséges város asszonyaival karöltve azzal próbálják férjeiket fegyverletételre sarkallni. Mégpedig azzal, hogy elhatározzák, nem engedik be őket a hálószobába, amíg békét nem kötnek.

A fiume-i színház bemutatója és a darabot népszerűsítő kampányanyag azonban nagy botrányt kavart az országban. Úgy hírlik, az anyagi támogatást még az INA horvát olajtársaság is megvonta a darabtól, amikor értesültek a plakátról - írta meg a Napi Ász.

Alföldi Róbert, a Magyar Nemzeti Színház igazgatója nem kívánt nyilatkozni a témában.

Munkássága azonban már itthon is kavart botrányt - a Nyugalom című filmje például, mely az első rendezése volt. A mű kapcsán megrontás címén feljelentést tett egy gyermekvédő szervezet. Az ok az volt, hogy a gyermekszereplő belenyúl az anyját alakító Udvaros Dorottya bugyijába - adta hírül a Napi Ász.

Alföldi Róbert tevékenyéségével kapcsolatban Reviczky Gábor nyíltan vállalta nemtetszését. A Napi Ásznak nyilatkozva elmondta, amikor a fallikus ábráról kérdezték, Alföldi azt mondta, szerinte egy ilyen horderejű művet nem illene ilyen obszcén eszközökkel népszerűsíteni.

Reviczky hozzátette: hamarosan úgyis kirúgják Alföldit, a választások után. Ő sem nyilatkozik már szívesen róla, mert állandóan be akarja perelni. Nem a rendező tehetségével van baj, szerinte mindenki tudja, hogy mivel - fogalmazott Reviczky Gábor a Napi Ászban, aki hozzáfűzte, örül, hogy megszabadulnak Alföldi Róberttől...

Alföldi színművészetiseit rendezi!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.