75 deka és az égből érkezett

Meteorit csapódott egy orvosi rendelőbe

Teniszlabda nagyságú meteorit ütötte át egy Virginia állambeli orvos rendelőjének tetejét, az "égi" incidens során azonban senki sem sérült meg.

2010.01.22 07:56MTI

Frank Ciampi, a Washingtontól 32 kilométernyire délnyugatra lévő Lorton orvosa szerint a hívatlan vendég hétfő délután, félhat táján csapódott be a kétemeletes épületbe. Az orvos elmondása szerint hallották a becsapódás robaját, majd megtalálták a lyukat, amelyet a meteorkő ütött, amint a tetőn és a mennyezeten áthatolt. Nyomában fa-, gipsz- és szigetelőanyag-darabkák záporozta a padlóra.

A 75 dekás kődarab három részre tört. A WUSA tévécsatorna munkatársai a "kéretlen látogatót" elvitték a Smithsonian Intézet Természettudományi Múzeumába, ahol a szakértők megerősítették, hogy meteorról van szó, amely a becsapódáskor nagyjából 350 km/órás sebességgel zuhant.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.