"Rájöttem, milyen jó fejek az emberek"

Méder Áron hallucinált, és válaszolt a hangokra...

Soma Mamagésa gyermeki kíváncsisággal és érdeklődéssel kérdezte Méder Áront arról, milyen érzés egy ilyen rendkívül extrém, emberi képességeket már-már a plafonon súrolgató kalandot átélni, megélni.

2009.12.30 08:50cool tv

Az egyébként villamosmérnökként végzett srác, három éve vágott bele kalandjába, pénz és szponzorok híján sikerült megtalálnia az egyik legolcsóbb magyar vitorlást, a Karina névre keresztelt, mindössze 6 méteres ’’ladikot’’.

Ezzel az aprócska hajóval vágott neki az olykor óceánjárókat is mindenféle fennakadás nélkül magába szippantó vizeknek. Többek között megjárta Gibraltárt, a Panama-csatornát, Srí Lankát és számos izgalmas, de nem veszélytelen helyet.

Méder Áront Soma kérdezte

Méder Áron elárulta, hogy rengeteg dolog nehezítette utazását, ezek közül főként Föld Anyánk bombázta őt az elementáris erőivel.

Az utazó elmondása szerint a legnagyobb veszélyt azonban az ilyen nagyszabású utazások során saját belső vivódásunk, az önfegyelem és a gondolatok jelentik.

- Itt a legnagyobb veszély forrása önmagad. Volt hogy hallucináltam, hangokat képzeltem és válaszoltam rájuk. Fontos az hogy nem szabad magadban beszélni - mondta Méder Áron Somának a Cool stúdiójában.

Áron a sok megpróbáltatás mellett számtalan élménnyel gazdagodott utazása során, a fiatal srác rájött, hogy a világ mennyire pezseg, megtapasztalta az egyes kultúrák szokásait és a népek közötti differenciákat.

- Rájöttem azért, hogy működik ez a világ és hogy milyen jó fejek az emberek - mondta Méder Áron a Cool Live-ban.

Elárulta, rendkívüli örömmel látta, hogy a Csendes Óceánnak vannak még részei ahová nem ér el az a bizonyos mindent pusztító és kiirtó ''emberi kéz''.

Mit csinált Méder Áron Mátyusföldön?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.