Felelőtlen orvos halált okozott

Online játszott az orvos miközben meghalt a beteg kisbaba

Meghalt egy öt hónapos baba, miközben az orvos számítógépen játszott a kelet-kínai Nanking (Nanjing) kórházában.

2009.11.13 09:52MTI

A kisfiút súlyos szemfertőzéssel szállították Csiangszu (Jiangsu) tartomány székhelyének városi gyermekkórházba még a múlt héten, és bár állapotát délután kielégítőnek ítélték, később rosszabbul lett, és másnap hajnali fél kettőkor meghalt.

A nyomozás során számítógép-szakértők megállapították, hogy az orvos, Mao Hsziao-csün (Mao Xiaojun) az éjszaka folyamán, ügyelete idejében online számítógépes játékot játszott - számolt be az esetről a pénteki China Daily című napilap.

Maót azonnal elbocsátották állásából, és megfosztják orvosi hivatásának jövőbeni gyakorlásának lehetőségétől is. Az Új Kína (Xinhua) hírügynökség úgy tudja, hogy a kórház személyzetének 11 további tagját vonják felelősségre, köztük az igazgatót és a párttitkárt is.

Az esetre úgy derült fény, hogy az interneten napvilágot látott egy írás, amely beszámolt a történtekről. A kórház vezetése eredetileg arra hivatkozott, hogy az orvos tudományos dolgozatát írta aznap éjjel.
Az ezt követő vizsgálatot egy 14 tagú független csoport végezte, köztük egészségügyi szakértők, újságírók, számítógépes szakemberek és az internetes társadalom önkéntesei.

"Mao hazudott nekünk" - jelentette ki a tartományi egészségügyi reform irodájának igazgatója, és elmondta, hogy a súlyos mulasztás elkövetője a bizonyítékok láttán elismerte tettét.

A vizsgálat megállapította, hogy a kórházat ugyancsak felelősség terheli, amiért nem fedezték fel időben a csecsemő állapotának súlyosságát, és nem látták el őt megfelelő módon.

Kínában 2002 óta évente több mint tízezer orvosi, egészségügyi perre kerül sor. A munka minőségének javulására sok szakember az egészségügy reformjának felgyorsításával lát lehetőséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.