Pusztaottlaka lakói ásták a sírt

Meghökkentő: A polgármester hantolta el a halottat

A Békés megyei Pusztaottlaka polgármestere hantolta el pénteken a település egyik elhunyt lakóját, akinek nincsenek hozzátartozói - írta a Békés Megyei Hírlap szombaton.

2009.10.03 10:56Békés Megyei Hírlap

A Békés megyei Pusztaottlaka polgármestere hantolta el pénteken a település egyik elhunyt lakóját, akinek nincsenek hozzátartozói - írta a Békés Megyei Hírlap szombaton.

Ilyen esetben az önkormányzatok feladata a köztemetés, ám a község erejét meghaladta volna a több százezer forintos költség.

Amit lehetett, maguk oldottak meg: a falu lakói sírt ástak, vitték a koporsót, a jegyző mondott gyászbeszédet.

A pusztaottlakai férfi önkezével vetett véget életének, és mivel nem természetes halállal halt meg, a törvényszéki boncolás, valamint a több napos hűtés költségét - napi 10 ezer forintot - is állnia kellett az önkormányzatnak. Így az átlagosnál is többe került volna a temetés.

A községben ez már a második eset, amikor a falu összefogása mellett, Simonka György polgármester maga is részt vett a gyászszertartásban, vitte a koporsót, és közreműködött az elhantolásban is - olvasható a Békés Megyei Hírlap szombati számban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.