Sajnos nem fogják kinevezni...?

Nemet mondtak Verebes Istvánnak!

Verebes István egy magazinnak nyilatkozva feltételeket támasztott ahhoz, hogy elfogadja a Mikroszkóp Színpad igazgatói posztját. Valószínűleg nem fogja. Verebes feltételeinek egyike az volt, hogy a fővárosi frakciók mindegyike támogassa kinevezését.

2009.08.27 16:45ma.hu

A Napi Ásznak két frakciót sikerült elérnie, azonban már az ő válaszukból is kisejlik: a művész valószínűleg nem ül bele abba a székbe, ahonnan Sas Józsefet felállították.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője, Tarlós István ugyan nem kételkedik Verebes hozzáértésében, de csak saját véleményét osztotta meg a napilappal:

- "Előzetes ígéretekbe nem bocsátkoznék, azonban a személyes véleményem az, hogy Verebes István felkészültségéhez és szakmai hozzáértéséhez semmilyen kétséget nem támaszthatok" - mondta.

A KDNP frakció kulturális bizottságának elnöke, Dr. Rétvári Bence már jóval kevésbé árnyaltan fogalmazott a kérdést illetően. "Mi úgy gondoljuk, hogy elsősorban a színház tulajdonviszonyait kell tisztázni.

A Budapesti Színházi Tanács erre vonatkozó javaslata szerint a Mikroszkóp Színpad nem tartozik a kulturális közalapok támogatási céljainak körébe.

Ezért azt javasolják, hogy a főváros adja el, és a színház magánvállalkozásként működjön tovább.

- Mindemellett nem tartom szerencsésnek, hogy Verebes István a saját személyének kér támogatást. Azt ugyanis kizárólag egy pályázat kaphat"
- mondta Rétvári Bence.

Verebes nemrég dühbe gurult!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.