Weisz a Vágy villamosában

Ijesztően lesoványodott a magyar származású színésző!

Bár Rachel Weisz Blanche alakítása önmagában is megéri, hogy az ember megnézze a londoni Donmar Warehouse Színházban látható A vágy villamosa előadást, a produkció számos egyéb erényben is bővelkedik - derült ki az október elejéig műsoron lévő színdarab szerdán megjelent kritikáiból.

2009.08.01 13:30MTI

Rob Ashford, Tony-díjas koreográfus intimitást sugalló, szűk térre
szabott rendezése feltárja a háború utáni tikkasztó New Orsleans-i melegben játszódó Tennessee Williams-darab minden poézisét és drámaiságát - írta az egy hete műsorra tűzött színműről a Hollywood Reporter tudósítása.

A szerephez riasztóan lesoványodott Weisz törékenyen finom, egyszersmind szemérmetlenül kacér nőt formál meg, aki olyan erő pusztításában vergődik, amit sem megérteni sem uralni nem képes.

Ashford értő kézzel húzza elő Blanche életének korábbi szereplőit, hogy érthetővé tegye a nő képzeletének játékát.

Ugyanaz a színész alakítja a szállítófiút, akivel játszadozik, mint aki az álomjelenetekben férjeként jelenik meg. Blanche mélységes szomorúsága abból fakad - fejtette ki a cikk -, hogy tanúja lesz férje
öngyilkosságának, miután rajtakapta egy idősebb férfi karjaiban.

Összeomlott életének romjait hazugságokkal takargatva keres menedéket húgánál, Stellánál.

A The Daily Telegraph online beszámolója kiemeli az előadás jól felépített tragikumát, ami a törékeny Weisz és a Stella férjét alakító "nagy, brutális és látványosan izmos testű" Elliot Cowan összecsapásából fakad.

"Kettejüket látva olyan érzése támad a nézőnek, mintha egy áldozatával játszadozó zabolátlan vadállatot szemlélne" - fogalmazott a telegraph.com, melynek kritikusa, Charles Spencer, élete legjobb A vágy villamosa előadásaként értékelte Ashford rendezését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.