"Nem zavar, ha nem szeret és nem néz egy réteg"

Vágó István nem való kereskedelmi tévésnek

A játékmester, bár hosszú éveken keresztül vezette vetélkedőjét a kereskedelmi csatornán, tudja és vállalja, hogy nézetei miatt nézőket veszíthet a televízió, ahol műsort vezet.

2009.07.10 13:25

Nem úgy gondolkodik, ahogyan egy kereskedelmi tévésnek kellene - véli Vágó István.

A kvízmester, aki már számos sikeres produkciót tudhat maga mögött, Bárdos András 20 év múlva című műsorában beszélt nyíltan vállalt liberális politikai nézeteiről és arról, hogyan vélekedik a televíziózásban bekövetkezett változásokról - írja a Napi Ász.

Vágó István szerint tudomásul kell venni, hogy a mai televíziózás már nagyon más, mint abban az időben, amikor az ő generációja kezdte. A változás fájdalmas volt, de törvényszerű - mondta Bárdos Andrásnak új csatornáján, a TV2-őn - adta hírül a Napi Ász.

Valamikor a televízió a művészet egy ága volt, információs vivőanyag, és sokan hitték, hogy önmegvalósításuk eszköze lehet - fogalmazott Vágó István, aki szerint ez ma már nincs így.

Az Álljunk meg egy szóra! című nyelvművelő műsora célt tévesztett és felesleges volt - idézte fel a kvízmester, hozzátéve, hogy javítani akartak a magyar nyelven, de a nyelven javítani nem lehet, a műsor nem találta meg azt, akiknek szólni akart, inkább azok nézték, akik egyébként is helyesen beszéltek - áll a Napi Ászban.

Ma a valódi értékeket csak úgy lehet közvetíteni, ha jól becsomagoljuk - vélekedett Vágó István. A forma a fontos, meg kell találni a módját annak, hogy érdekelje a nézőket egy műsor.

A kvízmester Bárdos Andrásnak bevallotta: úgy érzi, ő nem gondolkodik kereskedelmi tévés fejjel. De nem zavarja, hogy nézetei miatt egy réteg nem szereti és nem nézi őt.

Nem kedveli a radikális durva embereket. Ezzel vállalja, hogy nem gondolkodik kereskedelmi csatornásan, ezek a tévék nem engedhetnek meg maguknak rétegvesztést, vélekedik a kvízmester - adta hírül a Napi Ász.

Vágó Istvánt sokszor elkapja az indulat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.