Meglepő vallomás az elhunyt újságírónőről...

Geszti Péter: Jó, hogy nem szerettünk egymásba Albert Györgyivel...

Ugyanazon a napon született az egykori Rapülők sztárja, mint Albert Györgyi, aki csak most lenne 45 éves - Geszti Péter pontosan emlékszik első találkozásukra, s elárult néhány dolgot, melyről eddig sosem beszélt...

2009.05.07 07:30Fotó: delmagyar.hu

A Magyar Rádió ötödik emeletén botlottak egymásba, az Ifjúsági osztályon - Geszti Péter akkor még csak külsős kezdő volt, nagy riportermagnóval közlekedett, míg Albert Györgyi befutóban levő, csinos, trendi frizurás rádiós, az Ötödik sebességet szerkesztette - mesélte Péter a Hot! magazinnak.

A kilencvenes években összebarátkoztak, de pályájuk már nem egyfelé tartott. Györgyi az MTV-n reggeli műsort vezetett, míg Geszti ifjúsági- és rockzenei műsorokkal foglalkozott. A sztár szerint Albert Györgyi boldognak tűnt akkori párjával, Szayly Józseffel - mondta el Geszti Péter a Hot!-ban.

A lapnak elárulta: egy újságban megjelent cikkből derült ki, hogy egy napon születtek Györgyivel, attól kezdve testvéreknek nevezték egymást - de jó, hogy nem szerettek egymásba, mert hogy nem bonyolódtak érzelmi viszonyba, így megmaradt a barátság.

Péter szerint nem voltak egymás esetei: egyikük sem a szőkéktől "indult be"...Ennek ellenére nem tagadja: bírta Albert Györgyi stílusát, aki menő csaj volt akkoriban - mondta el a Hot!-ban Geszti Péter.

A sztár szerint meglepő volt, mennyit változott Györgyi az évek során: először ironikus volt a stílusa, később azonban cinikus lett, és minél többször futott zátonyra egy kapcsolata, annál inkább "hajótöröttnek" tűnt..

Geszti Péter elmondása szerint az életük akkor fordult nagyot, amikor megjelent a kereskedelmi média az országban. Györgyi is csalódott benne: sikeres képernyős csak ideig-óráig lehetett az. Péter is rájött, hogy ez nem az ő világuk, mert a tartalom kevésbé számít, mint a nézettség - áll a Hot! magazinban.

A lapnak Geszti Péter elmondta, Györgyi nem adta fel, volt sajtófőnök, szóvivő, kultúra közeli dolgokhoz kapcsolódott. Lassan a pálya szélére sodródott.

Csalódások érték a szakmában és a magánéletben is. Inni kezdett és jött a bulvár is, ahol kibeszélte bajait - talán azt remélve, ezzel megszabadul tőlük.

Geszti Péter szerint a könyvírás nagyon jó ötlet volt tőle, hiszen valódi teljesítmény volt. Tartalma volt, s ez bizonyíték arra: saját műfajt keresett, melyben íróként is szabadon adhatta önmagát.

Az első kötete bemutatóján Gesztit kérte fel Albert Györgyi házigazdának - a sztár a Hot!-nak elárulta: az újságíró bedagadt szemekkel jelent meg, látszott, hogy egész éjjel sírt.

A kezét szorongatta és kérte, maradjon mellette. Csak akkor nyugodott meg, amikor látta, mennyien eljöttek és kíváncsiak a könyvére...

Geszti Péter a Hot!-nak elmondta: szomorú emlék számára, hogy hiába várta a korábban megbeszélt közös szülinapon Györgyit.

A kedvenc kávéházukban találkoztak volna, de nem jött el, és telefonját is kikapcsolta. Csak három nap múlva jelentkezett, elnézést kért, és elmondta, megkapta a neki otthagyott virágcsokrot. Később Geszti esküvőjére sem ment el, pedig kedvelte az énekes párját, Editet.

Geszti Péter elmondta, ő megijedt, amikor látta, hová tart Györgyi élete. Egyre kevésbé lehetett számítani rá, hogy ez a művelt, okos nő olyan társat talál, aki őt megtartja a zuhanásban.

A sztár szerint sokan önvizsgálatot tartottak Albert Györgyi halála után - de ő nem ért egyet azzal a megállapítással, miszerint talán Györgyinek jobb volt így, mert gyermek nélkül, egyedül nehezen élne idős korában, s cinizumusa még nagyobb keserűségbe, kíméletlenségbe csapott volna át.

Geszti Péter úgy véli: az élet azért van, hogy végigéljük és mindig várjunk egy jobb időszakra - mondta el a Hot! magazinnak a sztár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.