Tíz évig nem érheti napfény

Égési sérüléseket szenvedett egy kislány egy szoláriumban

Tizenhat percet töltött el a mesterséges fény alatt, bőrének hetven százaléka súlyosan lepirult.

2009.05.04 19:22MTI

kislányt most égési specialisták kezelik, orvosai tanácsa szerint tíz évig nem érheti közvetlen napfény. Édesanyja szerint ha két perccel többet tölt el a kislány a szoláriumban, már bőrátültetésre lenne szüksége. A szoláriumot nem felügyeli személyzet, a barnulásért egyszerűen pénzt kell bedobni a gépbe. A belépés azonban elvileg csak tizenhat év felett engedélyezett.

Az anya egy vásárra adott pénzt gyermekének, de mivel az zárva volt, a kislány a barnító stúdióba ment. Februárban hasonló baj történt Nagy-Britanniában: akkor elsőfokú égési sérüléseket szenvedett egy tizennégy éves lány, miután tizenkilenc percet töltött el szoláriumban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.