Két jegyet kell vennie a túlsúlyos utasoknak

A nagyon kövér utas az két utas

A nagyon kövér utas ezentúl két utas - legalább is a United Airlines amerikai légi társaság új szabályai alapján, amelyek szerint a túlsúlyos személyeknek a jövőben dupla jegyárat kell fizetniük.

2009.04.16 16:51MTI

A United szabályozása szerint két jegyet árát kell fizetni minden olyan utasnak, aki nem fér bele egy hagyományos ülésbe, nem képes becsatolni a biztonsági övét és/vagy nem tudja lehajtani ülés közben a kartámaszt. 

Ezeket a terebélyes utasokat a jövőben ráadásul csak akkor fogják felengedni a United járataira, ha akad a gépen üres hely, máskülönben várniuk kell egy olyan későbbi járatra, ahol vásárolhatnak maguk mellé még egy ülést. 

Az amerikai légi társaság megértést kért az intézkedésért, amelyet azzal indokolt, hogy minden utas kényelmét igyekszik szem előtt tartani. A kövér utasok viszont 10 dollárt megtakaríthatnak, ha két poggyásszal utaznak

Ha ugyanis egy "kétüléses" utas két bőrönddel száll fel a repülőre, akkor nem az első és a második bőrönd utáni díjat (15, illetve 25 dollárt) kell kifizetnie, hanem annyit fizet, mintha két külön utas szállna fel egy-egy poggyásszal (vagyis összesen 40 dollár helyett, csak 30 dollárt fizet).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.