Az elhunyt sztár barátja nem érti, kik ezek!

Borzasztó: Antal Imre örökségét tizenötfelé húznák

A minap volt a tavaly tavasszal elhunyt Antal Imre hagyatéki tárgyalása - A humorista jó barátja, aki utolsó heteiben is mellette volt, döbbenten szemlélte az eseményeket...

2009.01.30 13:15ma.hu - Fotó: port.hu

Mindössze négy örökösről tudott Jenei József, Antal Imre barátja, ennek ellenére 15 név hangzott el a hagyatéki tárgyaláson - ezek az emberek elvileg jogosultak az ingóságokra. Jenei szörnyűnek tartja, hogy míg betegsége alatt végig ő ápolta Imrét, a Hospice-házban, utolsó heteiben látogatta csak meg két unokatestvére.

Jenei megismerte Antal rokonainak nagy részét, a többiekről viszont nem tudja, kicsodák. Damjanich utcai ingóságait barátjára hagyta a humorista, akit pedig állítólag a lakás illetne, nem jelent meg és neve sem hangzott el a tárgyaláson. Jenei szerint nagyjából 200 ezer forinton maradkodnak a rokonok és a régi bútorokon.

Antal Imre barátja elmondta, hogy az általa beadott eredeti végrendelet eltűnt, csak a másolatot találták meg: ő csak az igazi alapján kaphatja meg, ami neki jár, de már eldöntötte: perre megy, ha nem sikerül a rokonokkal megegyezni, nem hagyhatja, hogy a humorista mindene olyanoké legyen, akik a temetésén sem voltak ott - mondta eltökélten Jenei József a Blikknek.

Antal Imre hosszú betegség után, 2008. áprilisában hunyt el, hetvenhárom évesen. Korunk egyik legnagyobb televíziós személyisége, színésze, humoristája és zongoraművésze volt, aki azonban élete utolsó felében szegénységben élt.

Ennek ellenére halála után sosem látott rokonai is felbukkantak, hogy az őket megillető jussot követeljék...

Jenei József nem sokkal barátja halála után a Reggeli című műsor vendégeként fejtette ki, hogy Imre több családtagjával is találkozott már, de akik az örökségért folyamodtak, azokat hírből sem ismeri.

Nem voltak sehol akkor sem, amikor Antal Imre lakását kirabolták, amikor az ismert humorista kis híján az utcára került - hajléktalanszállóra kellett volna mennie.

Barátja, aki negyvenhárom éve ismerte Antalt, sietett a segítségére. Jenei leszögezte, szerinte ezek a rokonok egy fillért sem érdemelnének az örökségből.

A jó barát egyébként úgy vélte, hogy amikor a humoristát kirabolták, minden mozdíthatót elvittek a lakásból, éppen ezért vagyona néhány ingóságán kívül nem maradt.

Jenei Józsefnek a vágya az, hogy legalább barátja szeretett zongoráját ő kapja meg - a hangszert az Antal Imréről elnevezett óvodának adná. Szeretné ugyanis, ha a humorista emléke a gyerekekben is továbbélne.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.