Óriási siker volt az első Budapesti Újévi Koncert!

Mága Zoltán: Hitet kaptam, hogy hazánkban is van igény a minőségi zenére!

Nagyszabású koncerten vehetett részt az a 12000 néző, aki 2009. január elsején a Papp László Budapest Sportarénában köszöntötte az újévet.

Képekben a fergeteges buli- Nézze meg Ön is! képgaléria

2009.01.05 17:50ma.hu

A világszerte ismert fiatal, tehetséges hegedűművészt, Mága Zoltánt a bécsi újévi koncert ihlette meg és ennek kapcsán keltette életre a Budapesti Újévi Koncertet. 

A Gálán Mága Zoltán mellett még olyan ismert művészek közreműködtek, mint Bándi János, Fischl Mónika, Szakcsi Lakatos Béla, Galambos Lajos, Bangó Margit, Németh Anikó, a Cotton Club Singers és Janza Katalin, Dolhai Attila, akik a fellépésen túl az est házigazda szerepét is betöltötték. 

A gondos előkészítés és kiváló szervezésnek köszönhetően, sikeresen zajlott 2008. legnagyobb hazai koncertje. A 12000-es tömeg zavartalanul szállhatta meg Magyarország monumentális rendezvény helyszínét, a Papp László Budapest Sportarénát. - A White-Sensation Party és a Cold-Play koncert óta a Budapesti Újévi Koncert volt a legeredményesebb esemény az Arénában – mondta Salbert Ferenc a Papp László Budapest Sportaréna ügyvezető igazgatója. Örültünk Mága úr megkeresésének, hiszen az Aréna nem csak egy sport- és rendezvényközpont, hanem olyan multifunkcionális létesítmény, amely képes otthont biztosítani egy rendhagyó, kulturális kezdeményezésnek.

A meglepetések már a bejáratnál kezdődtek, ahol a nézőket magyar borkülönlegességekkel látták vendégül. Az estet az összes fellépő közreműködésével az Örömóda indította, amikor is több mint 300-an voltak a színpadon. 

A továbbiakban egy világkörüli utazás vette kezdetét a zene szárnyán, melynek állomásai Budapest - Bécs - Velence - Párizs - New-York - Moszkva - Tel-Aviv és újra Budapest voltak. Sztárfellépők tolmácsolásában, a világ legnagyobb komponistáinak csodálatos dallamai repítették a nézőket a csillogó revük világába. A klasszikusok mellett, a Mága Zoltán által híressé vált crossover stílusban előadott ismert műveket, valamint operett- és opera részletek ismert dallamait a közönség végig ritmusos vastapssal kísérte. 

- Nagy öröm volt számomra, hogy ilyen nagyszámú közönség tisztelt meg és szavazott bizalmat ennek a kezdeményezésnek. Bízom benne, hogy művészkollégáimmal sikerült egy olyan hagyományt életre keltenünk, amely a kiemelkedő hazai kulturális fesztiválok mellett, újabb nemzetközi művészeti és turisztikai elismerést szerezhet Magyarországnak. Én már most elkezdem a 2010-es Budapesti Újévi Koncert előkészületeit. A koncert csodálatos közönsége hitet ad, hogy igenis igény van Magyarországon is a minőségi szórakozásra - mondta Mága Zoltán a koncert ötletadója.
 
A koncerten egyébként nem csupán a magyar közönség volt jelen. A szomszédos országokon kívül érkeztek nézők Amerikából, Ausztráliából és Izraelből is. Mága Zoltán kedvezményes nyugdíjas jegyekkel tette lehetővé, hogy a kispénzes nyugdíjasok is részesei lehessenek az eseménynek. 

A Budapesti Újévi Koncertet a tévénézők 3 részletben (január 11., 18., 25.) láthatják a Magyar Televízióban vasárnaponként főműsoridőben 50 percben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.