A főváros legnagyobb kitüntetését is megkapta!

Mága Zoltán, Príma minősítést kapott!

Még csak pár nap telt azóta, hogy Mága Zoltán átvehette "Budapest zenei nagyköveteként a főváros zenei életében betöltött kimagasló szerepéért, valamint példaadó karitatív tevékenységéért" a főváros legnagyobb kitüntetését a Budapestért-Díjat, és most Magyar zeneművészeti kategóriában a megtisztelő Príma-Díjra is jogosult.

2008.11.28 18:30ma.hu

A Közép-magyarországi Régióban november 28-án kerülnek átadásra a Príma Díjak, és a Külön Díjak. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-magyarországi Regionális Szervezetének Elnöksége 2008. február 05-i ülésén döntött arról, hogy csatlakozva a Demján Sándor alapította PRIMA PRIMISSIMA alapítványhoz ebben az évben is meghirdeti a területi PRÍMA díj odaítélését. 

A fenti kategóriákban 6 PRÍMA díjat ad át 1-1 millió Ft jutalommal, további 6 különdíjat 100-100 ezer Ft jutalommal. Mága Zoltán nevét hamarabb ismerték külföldön, mint Magyarországon.

5 kontinens több mint 100 országában öregbítette Magyarország hírnevét. Egyedi, első hallásra azonnal felismerhető játékának kialakításában fontos lépcső volt a pesti Broadway legnagyobb múltú, legcsillogóbb szórakozóhelye, a Moulin Rouge. Egy New York-i vendégszereplésen érte a felkérés: legyen a mulató szólistája. Itt végre megvalósíthatta régi álmát: crossover stílusával (a klasszikus, a popzene és egyéb irányzatok ötvözésével) megújította a klasszikus cigányzenét.
 
Művészi repertoárja a népzenétől a szimfonikus darabokon át a musical-ekig, a jazzig, sőt a könnyűzenéig terjed. Elbűvölt már játékával királyokat, hercegeket, grófokat, politikusokat, közéleti személyiségeket. Többször játszott már a marokkói király, VI. Mohamed palotájában. A szíve szerint azonban egy vidéki jótékonysági koncert Magyarországon ugyanolyan fontos számára, mint bármilyen nagyszabású külföldi előadóest. 

A hegedűvirtuóz számára mindennél fontosabb az adakozás, hiszen neki megadta a sors, hogy átélhesse a gyönyörű érzést: jobb adni, mint kapni. Koncertjeire rendszeresen meghív nyugdíjasokat, segíti a hátrányos helyzetű gyermekeket. Számos mesterhegedűje kelt már el jótékonysági koncerteken, aukción. A díjakhoz, elismerésekhez járó pénzjutalmakat is mindig nemes célokra ajánlotta fel. 

Művészi munkája és a zenei életben betöltött építő szerepe, valamint példamutató karitatív tevékenységének elismeréseként 2004. óta számos díjban, kitüntetésben részesítették: Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt, Kisebbségekért Díj, Ordines Internationales Pro Concordatia Populorum (Nemzetközi Egyesülés a Nemzetek Kölcsönös Egyetértéséért) Lovagrend lovagi címe, "A vizek kártételei elleni védekezésért" érdem, Máltai Lovagrend Lovagi címe, Európa-díj, Máltai Lovagrend legmagasabb kitüntetését, a Becsületrend Nagykeresztje, Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetés, Máltai Lovagrend a művészt jószolgálati kulturális nagyköveti címe, Budapesti Operettszínház örökös tagja cím, Magyar Kultúra Lovagja

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.