Ámokfutó

Grazi tragédia: hat ember állapota továbbra is válságos

Gyászba borult Graz. Sokkolta a helyieket a tegnapi tragédia, amikor a belvárosban egy ámokfutó több mint százzal belehajtott a sétáló, bicikliző tömegbe. Hat felnőtt állapota továbbra is válságos.

2015.06.21 17:26MTI

Szombaton este Grazban több százan emlékeztek az áldozatokra a Herrengassén található plébániatemplomban. Sokan virágokat vittek és mécseseket gyújtottak  írja a közmédia.

A városban lemondták a hivatalos rendezvényeket, az intézményekre és a házakra pedig sorra kerülnek ki a fekete zászlók. A városban érezhetően szomorú a hangulat, a helyiek értetlenül állnak a történtek előtt.

A szerencsétlenségben hárman meghaltak és 34-en megsérültek. A halálos áldozatok egyike egy négyéves kisfiú. Hat felnőtt állapota szombaton este továbbra is válságos volt, közülük néhányan műtéten estek át.

Egy 26 éves, boszniai származású férfi több mint százzal hajtott bele a sétáló, bicikliző tömegbe Graz belvárosában szombat délután, majd késsel támadt a gyalogosokra.

Joseph Klamminger stájerországi rendőrfőkapitány elmondta: az eddigi adatok szerint a mentálisan zavart férfi szándékosan hajtott a tömegbe. A Graz környékén élő boszniai származású osztrák állampolgár már korábban is tanúsított erőszakos viselkedést. A nős, kétgyermekes férfit nemrég házastársi erőszak miatt utasították ki otthonából, tette hozzá a rendőrfőkapitány.

A férfi tettére egyelőre nincs magyarázat. A hatóságok kizárták, hogy terrorcselekmény történt volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.