Micsoda ajándék!

Pandákat kaptak gyereknapra a makaóiak

Több mint háromszáz szempár követte Makaóban annak a pandapárnak minden mozdulatát, amely a nemzetközi gyermeknap alkalmából mutatkozott be a helyi ifjú pandarajongóknak.

2015.06.01 16:22MTI
freedigitalphotos.net/arvind balaraman

A hím Kajkaj és a nőstény Hszinhszin Makaó 20 hektáros parkja pandapavilonjának lakói lettek. Helyszíni beszámolók szerint a tömeg nem zavarta meg a nyugalmukat, Hszinhszin bambuszt fogyasztott és többször is körbejárta a birtokot, majd időnként a gyerekeket is üdvözölte egyik mancsát az üvegfalra emelve. Kajkaj mindeközben egy másik helyiségben fürdőzött.

A két jövevény a gondozók szerint kiváló egészségnek örvend, étvágyuk megfelel a Szecsuanban tapasztaltnak, Hszinhszin kicsit szedett is magára, 116 kilogrammot nyom.

A pavilonban az áttetsző tetőnek köszönhetően természetes nappali fény uralkodik, 18-22 Celsius-fok körül van a hőmérséklet. A látogatók számát egyelőre korlátozták, hogy az új környezetben ne zavarják meg túlságosan az óriáspandák mindennapi életét.

A központi kormány ajándékai április 30-án érkeztek, s ugyanaz a nevük, mint a korábbi két makaói pandának, amelyből a nőstény természetes halállal, veseelégtelenség következtében, tavaly júniusban távozott az élők sorából.

Az egyedül Kínában honos óriáspandák a világ legveszélyeztetettebb állatfajai közé tartoznak; a legfrissebb felmérések szerint 2013 végén 1864 élt közülük vadon, 375 pedig fogságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.