Zongorázás egy ujjal? Lehetséges!

Zongorázzon velünk - de vigyázat, függőséget okoz!

Azt hitte, nem tud zongorázni? Pedig most akár ön is lehet művész, ráadásul mindössze egyetlen ujj kell hozzá egy vadonatúj alkalmazásnak köszönhetően. Csak óvatosan: a program erősen addiktív!

2015.05.05 17:25ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages

Előre szólunk: csak akkor próbálja ki, ha utána van néhány órája elszórakozgatni vele. A frissen debütált TouchPiano nevű alkalmazás ugyanis pillanatok alatt rabul ejt bárkit, akkor is, ha amúgy nem nagy rajongója a klasszikus zenéknek, és még arra sincs szükség, hogy profi zongoraművész legyen. Egyetlen ujjra van csak szüksége, mindegy, hogy asztali gépen, esetleg laptopon nyomkodja vele az egeret vagy iPaden/okostelefonon pötyögteti a képernyőt. A lényeg, hogy most minden azon az egy ujjon múlik.

Így válassz digitális zongorát - 10 tudományos tény, amit érdemes megfogadni! >>>

Na jó, a dallamvezetés nem, azt az applikáció - amit egyébként legfőképp Chrome alatt javasolnak futtatni - biztosítja. Az ütem azonban csakis rajtunk múlik, így ha például van olyan zenemű, amit az eredeti ritmusában nem annyira szeret, például mert úgy túlságosan melankolikus és ettől lehangoltnak érzi magát, hát pötyögtessen gyorsabban, mindjárt kellemes kis dallam kerekedik még akár Beethoven zaklatott műveiből is.

A kezdőlap Beethoven Holdfény szonátájával indít, azon lehet gyakorolni, itt még kapunk is némi segítséget a feliratok által, például hogy idézzük fel az eredeti dallamot, máskor meg finoman figyelmeztet a program, hogy nem tökéletes a ritmus, de egye fene, így se rossz. Aztán persze válogathatunk a többi szerző legnépszerűbb művei közül is, a Perform gombbal mi magunk alakíthatjuk a lejátszást, a Watch segítségével pedig meghallgathatjuk, hogyan is kellene szólnia igazából.

Nos, készen áll egy kis szórakozásra?

Az alkalmazás indításához csak kattintson a képre!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.