Elton John híres napszemüvege

Letartóztatták a tolvajt: meglett a híres szivecskés napszemüveg

Megtalálták Elton John híres, szív alakú napszemüvegét, amelyet egy memphisi múzeum üvegvitrinjéből loptak el a múlt héten.

2015.05.02 10:27MTI

A memphisi Rock 'n' Soul Múzeum április 21-én éjjel riasztotta a helyi rendőrséget, miután az egyik alkalmazott észrevette, hogy hiányzik a szemüveg. A bűnjelekből akkor arra következtettek, hogy a poptörténeti "relikvia" nem sérült meg, mert a tárlót szakszerűen, erőszak alkalmazása nélkül nyitották fel.

A tolvajt, a 26 éves Matthew Colvint kedd este vették őrizetbe a Mississippi állambeli Southhavenben. A rendőröknek azt mondta, hogy a napszemüveget egy postaládába rejtette, és valóban meg is találták ott. A tettest még szerdán kiadják a Tennessee állambeli Memphis hatóságainak.

A világhírű napszemüveget a tervek szerint már szerdától újra láthatja a memphisi rock- és soulmúzeum közönsége. John Doyle múzeumigazgató 2000 dollárra becsülte a szemüveg eszmei értékét.

Elton John rockzenei pályafutását végigkísérték az extravagáns szemüvegek és fellépőruhák. A rózsaszín keretű, szív alakú lencséjéről elhíresült szemüveg szinte védjegyévé vált a hetvenes években.

A zenész rendszerint ezt viselte, amikor a Saturday Night's Alright, a Daniel, a Philadelphia Freedom, a Crocodile Rock és a Tiny Dancer című számát énekelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.