Terhelt a vádlott

Egy Anonymous-akció miatt került börtönbe Elton John gitárosa

Geoffrey Commander tíz napot kapott, mert részt vett a Bank of America és a Mastercard elleni DDoS-támadásban.

2014.12.09 19:00ma.hu

A The Verge hétfőn jelentette, hogy egy amerikai bíróság tíz napos börtönbüntetésre ítélte Geoffrey Commandert, Elton John és az ELO zenekar gitárosát. A 66 éves zenész azért került a rács mögé, mert részt vett az Anonymous hackercsoport Operation Payback fedőnevű támadásában, amelynek keretében a Bank of America, a MasterCard és több szerzői jogvédő szervezet oldalát is levadászták.

The Verge

A világhírű gitáros bűne az volt, hogy tizenkét vádlott-társával egyetemben telepítette a számítógépére a Low Orbit Ion Cannon nevű ingyenes szoftvert, amellyel aztán túlterheléses (DDoS) támadást indítottak a kiszemelt célpontok szerverei ellen.

Az Angliában élő Commandert Amerikai vakációja során tartóztatták le. Mint mondta, azért csapott fel anonymousnak, mert így akart tiltakozni a bankok kártékony manipulációi ellen, "amelyekkel térdre kényszerítették az országot".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.