Érdekes eset

Falat találtak az utasok a metrószerelvényen

Tökéletesen falaznak a vandálok a német metróban.

2015.04.30 13:56ma.hu
Bundespolizei.

Vandálok egy csoportja Hamburgban a metró egy kocsijának ajtaját teljesen befalazták. A centiméteres pontossággal precízen elkészített falat másfél órával később vették csak észre. A német vasút becslése szerint a kár mintegy 10.000 eurós.

A rendőrség szerint az eddig ismeretlen vandálok a város észak-keleti részén lévő rendező-pályaudvarra törtek be. Ezután felfeszítették az egyik kocsi ajtaját és befalazták.

Egy gyanútlan metróvezető kicsivel délután három után mit sem sejtve kihajtott a szerelvénnyel. Másfél órával később egy utas jelentette, hogy meglehetősen furcsa, hogy egy fal van a metrószerelvényen. A metróvezető ezután leszállította az utasokat. Ezt követően pedig az Ohlsdorf városrész megállójához vezette a szerelvényt, ahol a rendőrség megkezdte a nyomozást.

Ügyes fiúk

Bundespolizei.

A rendőrség szóvivője azt mondta, az elkövetők "ügyes fiúk” kellet hogy legyenek. A betonelemeket precízen, méretre szabottan, habarccsal és ragasztóval illesztették egymáshoz. A karbantartók tizenkét órát dolgoztak azon, hogy lebontsák a falat és minden részét maradéktalanul eltüntessék.

Hogy ki áll a vandalizmus mögött, még egyelőre nem tisztázott. "Nem hagytak hátra semmilyen üzenetet" - mondta egy rendőrségi szóvivő. Ennek ellenére feltételezhető, hogy mi volt az ismeretlen kőművesek "üzenete".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.