Befalazott macska Barley-ban

"Boszorkánytanyára" bukkantak Nagy-Britanniában

"Boszorkánytanyát" fedeztek fel Nagy-Britanniában, Lancashire-grófságban a United Utilities közműszolgáltató cég munkásai.

2011.12.09 21:31MTI


   
A jó állapotban fennmaradt 17. század épületre Pendle-hegy közelében lévő Barley falucskában bukkantak. A ház egyik lepecsételt szobájában egy befalazott macska csontjait fedezték fel, a feltételezések szerint az állatot "építették be", hogy megóvja a ház lakóit a rossz szellemektől.
   
A történészek elképzelhetőnek tartják, hogy a ház esetleg a pendle-i boszorkányok valamelyikéé lehetett. A környéken 1612-ben egy tucat asszonyt fogtak perbe, akiket 10 ember meggyilkolásával vádoltak. Tíz asszonyt 1612. augusztus 20-án akasztottak fel Lancasterben, az egyik vádlott, Elisabeth Sowthern a börtönben hunyt el, Jennet Prestont pedig szülővárosában Yorkban végeztek ki.
   
Simon Entwistle, a pendle-i boszorkányper szakértője szerint a felfedezés jelentősége Tutanhamon sírkamrájának a megtalálásával vetekszik.
   
"Mindössze néhány hónap választ el minket a pendle-i boszorkányper 400. évfordulójától és itt egy rendkívül ritka leletre bukkantunk, az egykori +boszorkányvilág+ szívében" - vélekedett Simon Entwistle, aki szerint bárki is ítélte a macskát ily szörnyű sorsra, egyértelműen az ártó szellemek ellen keresett védelmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.